Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 9 december 2010

Kwalitatief en financieel solide beleid

Op aandringen van de gemeenteraad heeft wethouder Everhardt de verordening eigen bijdragen maatschappelijke opvang en vrouwenopvang aangepast. Raadslid Anita Vink: "ik vind het goed dat de wethouder de eerdere verordening heeft ingetrokken. Kwaliteit en financieel solide beleid moeten voorop staan."

D66 liet zich tijdens de commissiebehandeling en raadsvergadering van 25 november jl. kritisch uit over de voorgaande verordening maar door de wijziging ontstaat er een goede prikkel voor instellingen om de eigen bijdrage te innen. Er bestaat echter nog wel een mogelijkheid voor het college van B en W om af te wijken van deze regel. D66 is hier zeer blij mee, op deze manier blijft maatwerk mogelijk en wordt voorkomen dat schrijnende gevallen nog schrijnender worden.

De wethouder zei in de voorgaande raadsvergadering dat hij een goed beeld heeft van de bedragen die geïnd kunnen worden. De raad wordt op de hoogte gesteld als dit niet mogelijk is en ook vindt er over een jaar terugkoppeling plaats. Vink: "ik vertrouw er op dat de wethouder er voor zorgt dat de verordening juist wordt uitgevoerd. Ik zal dit proces op de voet volgen."


Noot voor de redactie: