Gemeente Loenen aan de Vecht


Zon zoekt school

Op 8 december is, op de toekomstige locatie van de samenwoonschool in Nigtevecht, de intentieovereenkomst 'Zon zoekt School' ondertekend. Door deze ondertekening laten de betrokken partijen zien zich in te zetten voor een duurzaam schoolgebouw in Nigtevecht.

Ellen Mensink, Bart Selders en Annelieke Sijbesma vormen samen de initiatiefgroep Duurzaam Nigtevecht en willen van Nigtevecht een duurzaam en klimaatneutraal dorp maken. Door bewoners te betrekken willen ze de noodzaak en het belang van duurzaamheid aantonen en komen tot concrete acties.

Eén van deze acties is `Zon zoekt School', een actie om samen met inwoners zonnepanelen te plaatsen op het dak van de nieuwe Samenwoonschool. Het doel is een aantoonbaar voorbeeldproject te realiseren voor het duurzaam opwekken van energie.

De betrokken partijen bij dit project zijn: de gemeente Loenen, cbs De Flambouw, obs De Tweemaster, Regionale Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen en Kinderopvang De Boerderij.

De gemeente Loenen stelt het dak van de school en het eerste zonnepaneel beschikbaar. De gebruikers van de samenwoonschool zijn enthousiast over `Zon zoekt School' en zetten de energiekosten die bespaart worden door de zonnepanelen (geheel of gedeeltelijk) in voor Eco-onderwijs.

Tenslotte kijken zij naar de mogelijkheden om de school en de directe omgeving duurzaam aan te passen.