Persbericht

Schokkende reading tijdens uitzending Derek Ogilvie blijkt onderdeel SIRE-campagne ~ Medium steunt SIRE-campagne 'Ik ben er nog' in laatste RTL 4-uitzending van het seizoen ~

Hilversum, 9 december 2010 - Tijdens de uitzending van Derek Ogilvie van vanavond bij RTL 4, was er sprake van een confronterend moment. Iemand uit het publiek stak tijdens de groepsreading zijn arm op, in de veronderstelling dat Derek contact had met iemand uit zijn omgeving die inmiddels is overleden. Nadat Derek de vrouw van zijn overleden vriend had opgebeld om wat details te checken, bleek dat zijn vriend nog helemaal niet overleden is. De man in het publiek had kennelijk op het moment dat zijn vriend ziek werd het contact verbroken, en was helemaal niet op de hoogte van het feit of hij inmiddels wel of niet overleden was. Derek ondersteunt hiermee de SIRE-campagne 'Ik ben er nog' die vandaag van start is gegaan.

In deze campagne probeert SIRE inzichtelijk te maken wat voor impact een dodelijke ziekte heeft op sociale contacten en de omgeving van een patiënt. Uit onderzoek door Synovate in opdracht van SIRE blijkt dat één op de vier Nederlanders het contact met een bekende die dodelijk ziek is verliest.

Marion Koopman, bestuurslid SIRE: "We zijn erg blij met deze bijzondere uitzending van Derek Ogilvie meer aandacht konden geven aan onze nieuwe campagne. De keuze voor Derek was in onze ogen logisch omdat hij in zijn eigen show continu bezig is op het snijvlak van leven en dood. Derek krijgt in zijn uitzendingen vooral te maken met mensen die achteraf spijt hebben dat ze bepaalde dingen niet meer gedaan of gezegd hebben. Juist om die reden wilde Derek graag meedoen aan deze campagne."

Derek Ogilvie: "Het geeft een bijzonder goed gevoel dat ik mensen op deze manier kan wijzen op het belang van contact met dierbaren die ongeneeslijk ziek zijn. Achteraf spijt hebben dat bepaalde dingen niet meer gedaan of gezegd zijn, is bijzonder pijnlijk, dus hou contact met de dierbaren die er nog zijn, koester de momenten en steun hen".

Het fragment van vanavond is terug te zien via http://www.derekogilvie.com/videos.htm De hele uitzending is vanaf donderdag 9 december rond 23.30 uur terug te zien via http://www.rtl.nl/xl Alle campagne-uitingen kunt u bekijken via http://www.sire.nl De campagnewebsite kunt u bekijken op http://www.ikbenernog.nl