Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 9 december 2010

D66 volgt ontwikkelingen Jongerenloket kritisch

Er is veel discussie geweest over het Jongerenloket. Voor D66 zijn onderwijs, werk en scholing belangrijk, vooral voor jongeren. Helaas is uit een evaluatie gebleken dat er veel mis ging bij het Jongerenloket. Raadslid Anita Vink: "ik vind het zeer jammer dat de raad erg laat op de hoogte is gesteld van de problemen. Het loket moet goed werken, wil het zijn doel bereiken."

Onderwijs is de basis voor goede ontwikkeling. Het simpelweg afschaffen van het Jongerenloket is voor D66 vooralsnog geen oplossing. D66 vertrouwt er op dat de wethouder er streng op toe zal zien dat de noodzakelijke verbeteringen ook echt gerealiseerd worden, zodat er meer jongeren aan het werk komen en goede scholing krijgen.

Wethouder Den Besten gaf toe dat er onvoldoende sturing is geweest om de jongeren terug te leiden naar het onderwijs. Ze deed de toezegging strakker te sturen, in te zetten op beter management en regie en betere afspraken te maken met de partners. De voortgang zal nauwlettend in de gaten worden gehouden. Vink: "D66 zal de ontwikkelingen op de voet volgen en gaat er vanuit dat de wethouder de verbeteringen op korte termijn zal realiseren."


Noot voor de redactie: