De grootste chr. bibliotheek van Nederland is in Numansdorp


Nieuwe mijlpaal bibliotheek: Tolle Lege schrijft 1000e lid in

NUMANSDORP, 20101209 -- Hoewel bibliotheek Tolle Lege pas 8 jaar bestaat, is het duizendste lid ingeschreven. "Hadden we snel na de start in 2002 al 100 leden, hadden we in 2006 al 500 leden, in 2008 al 750 leden, nu is het 1.000e lid binnen!", constateert met trots Albert de Jong namens de Stichting Christelijke Bibliotheek Tolle Lege. In een tijd waarin over het algemeen gezegd wordt dat er steeds minder gelezen wordt, floreert Tolle Lege.

Het christelijke verantwoorde boek en de cd zijn en blijven in trek. Gemiddeld zijn er zo'n 1400 boeken onder de mensen, een mooi aantal. Van heiden en ver (recent zelfs uit Dordrecht) komt men uit de Hoeksche Waard (van Goudswaard tot 's-Gravendeel) boeken lenen. "Zelf hadden we als bieb commissie nooit gedacht dat we zover zouden komen." De bieb draait volledig op eigen kracht en voorziet zelf in de middelen door ook 2ehands- en nieuwe boeken te verkopen.

De grootste christelijke bibliotheek?
Aardig detail is dat Tolle Lege Numansdorp zich op dit moment bijna mag rekenen tot de grootste christelijke bibliotheek van Nederland. "Als commissie zijn we verheugd dat de bieb in zo'n grote behoefte blijft voorzien. En nog steeds staan de pijlers van het begin nog recht overeind. We hebben iedere 1e zaterdag van de maand zo'n 60 nieuwe boeken / cd's (uitgezonderd vakantiemaand augustus en wintermaand januari) en we heffen geen abonnementsgelden."

Men vindt in Numansdorp een grote selectie van christelijke boeken voor jong en oud. Zelfs voor de allerkleinsten is Tolle Lege specialist in het verantwoorde prentenboek met een selectie van bijna 200 stuks voor de kleintjes. Totaal heeft Tolle Lege op dit moment 8.100 boeken en cd's in haar collectie (geen dubbele exemplaren dus echt 8.100 verschillende!)

"Vrijwilligers bedankt!"
Op dit moment draait Tolle Lege met 13 vrijwilligers, die zich iedere keer belangeloos inzetten om de biebavonden te draaien en om de boeken allemaal zelf te kaften of te repareren. Zonder deze vrijwilligers had het nooit geweest wat het nu was.

Wie een mijlpaal bereikt...trakteert
Tolle Lege draait volledig op eigen kracht. De inkomsten zijn op dit moment dusdanig dat voor 2e helft volgend jaar ook een tariefsverlaging is aangekondigd: v.a. 1 juli van 15 cent per boek/per week naar slechts 10 cent per boek per week.
Vooral vanaf de zomer tot de kerst is dat voor hen die veel boeken lezen, een welkome aanvulling.

A.s. zaterdag trakteert Tolle Lege in de boekenschuur op 15% korting bij 2ehands boeken
Tolle Lege krijgt inmiddels veel boeken aangeboden die ze door mag verkopen met de opbrengst voor de bieb. Inmiddels staan er daardoor in de boekenschuur zo'n 4.000 boeken. A.s. zaterdag gaan deze boeken wel heel goedkoop weg. Op alle 2ehands boeken geeft Tolle Lege in de boekenschuur 15% korting op alle 2ehands boeken. In de boekenschuur vindt men ook cd's, nieuwe boeken en spellen.
Zaterdag 11 december aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp (ingang Julianastraat) tussen 10 en 16uur.

Op 18 december is Tolle Lege voor de laatste keer dit jaar geopend, ook van 10-16uur. Bij Tolle Lege kan men ook nieuwe boeken bestellen, aflevering binnen de Hoeksche Waard is gratis. Bestellen kan via de mail: tolle-lege@hoekschewaard.nl of bellen met 0186-654124. Ook overtollige boeken kan men bij Tolle Lege kwijt! Bieb Tolle is er dankbaar voor.

Nog meer leden
Nieuwe leden zijn van harte welkom aan de Weth. Vd. Veldenweg 5 te Numansdorp op dinsdag van 19-21uur en op zaterdag van 11-12 uur. Ieder nieuw lid krijgt bij inschrijving een boek gratis. Ook op de bieb is er altijd een kast met verkoopboeken, 2ehands en nieuw. Uiteraard is ook daarvan de 100% opbrengst voor de aanschaf van nieuwe biebboeken.

Chr. bibliotheek Tolle Lege





ingezonden persbericht