'Kerstengelen' brengen honderden eenzame ouderen in kerstsfeer.

07/12/2010 07:30

Nationaal Ouderenfonds

Op donderdag 9 en vrijdag 10 december vindt voor de 5e keer de actie Kerstengel van het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met de ABN AMRO Foundation, plaats. Vrijwilligers van de bank gaan in 16 steden totaal ca 440 eenzame ouderen bezoeken. Zij nemen een kerstboompje mee, en tuigen de boom samen met de oudere op, compleet met lampjes en versiering. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag zal dit jaar ook één van de ouderen in Den Haag bezoeken.

Voor ruim 200.000 ouderen in Nederland is een gezellige Kerst niet vanzelfsprekend. Zij hebben nog nauwelijks contact met anderen en brengen de Kerstperiode vaak alleen door. Om een gedeelte van deze groep een lichtpuntje te brengen in de donkere decembermaand, heeft het Nationaal Ouderenfonds samen met ABN AMRO Foundation deze actie Kerstengel in het leven geroepen.

Eén van de vrijwilligers die elk jaar aan de actie mee doet is Guus Scholte:

"Het gaat natuurlijk niet alleen om de kerstboom, maar vooral om de tijd die ik met ze doorbreng. Ik probeer het altijd zo gezellig mogelijk te maken. De ouderen leven enorm toe naar ons bezoek. Het zijn voor de vrijwilligers maar vooral voor de ouderen zeer waardevolle contactmomenten. Als ik daarna weer naar huis rij hoop ik altijd dat ik niet de laatste was die haar dit jaar bezoekt."

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de ComputerPlusBus en de Kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en het stimuleren van sociale contacten van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden. Meer informatie: www.ouderenfonds.nl

ABN-AMRO Foundation

Onder het motto 'Mensen voor Mensen' stimuleert ABN AMRO Foundation medewerkers van de bank in hun actieve betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. Medewerkers zetten zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma's. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van kwetsbare groepen, vanuit de overtuiging dat hier zowel de mensen zelf, als de betrokken medewerkers van profiteren. Meer informatie: www.foundation.abnamro.nl

http://www.ouderenfonds.nl