Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Vind de auto die bij je past

Extra zoekcriteria helpen geschikte auto te vinden

Den Haag, 9 december 2010

De ANWB lanceert op anwb.nl/auto een nieuwe applicatie die zoveel zoekcriteria biedt dat de ideale auto eenvoudig is te vinden. Extra criteria zijn bijvoorbeeld een hoge of lage instap, het gewicht van de caravan die de auto kan trekken, het gewenste aantal kinderzitjes, de benodigde kofferbakruimte, verbruik en een indicatie van algemene veiligheid met EuroNCAP-sterren. Uiteraard wordt in de zoektocht naar de meest geschikte auto ook algemene zoekcriteria zoals prijs, bouwjaar of merk zoals op veel andere autozoeksites, gehanteerd.

De ANWB weet uit onderzoek wat de leden de belangrijkste informatie vinden bij het zoeken naar een auto. Daaruit blijkt dat mensen die een auto zoeken graag op nog meer criteria auto's willen selecteren. De extra zoekcriteria die de ANWB heeft opgenomen in haar zoekmachine zijn daar het antwoord op. Ook heeft de ANWB haar databank zodanig gevuld dat gebruikers op deze extra criteria's kunnen zoeken. Gebruikers kunnen zoeken onder alle auto's jonger dan twaalf jaar die in Nederland op de markt zijn.

Als de meest geschikte auto gevonden is, wordt deze voorzien van technische informatie en informatie over de kilometerkosten. Als het een occasion is kan direct gekeken worden of deze beschikbaar is. Bij een nieuwe auto wordt verwezen naar de merkdealers in de buurt.

Voor het vinden van een occasion wordt gebruik gemaakt van de databank van Autotrack. De informatie wordt verrijkt met informatie uit de ANWB-databank. Daarbij gaat het om informatie over autokosten, rij-impressies, occasiontests, ervaringen van de Wegenwacht en handige tips. Voor Autotrack is gekozen omdat deze partij met haar actieve kwaliteitsbeleid de meest betrouwbare occasioninformatie heeft.

De zoek-applicatie is een uitbreiding van anwb.nl/auto die zich zal ontwikkelen naar een site waar leden alles kunnen vinden over het kopen en verkopen van een auto, rijopleidingen, keuringen, onderhoud en financiering. Eerder startte ANWB de ANWB Autoverkoopservice. ANWB-leden krijgen met deze service de mogelijkheid om hun eigen auto eenvoudig en snel te verkopen tegen een gegarandeerde en goede prijs.

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/auto