Provincie Utrecht

Rotonde N233 Rhenen/Veenendaal is winterklaar

Afgelopen weekend is er voor gekozen om werkzaamheden uit te voeren aan de turborotonde N233- Cuneraweg, ondanks het koude weer. Het reserveweekend dat was gepland voor 10-13 december komt daarmee te vervallen.

Vanwege de snel invallende kou is gekozen voor een tijdelijke oplossing voor de afwerking van de rotonde. Op zondagmiddag 28 november leverde de aannemer de rotonde winterklaar op. De definitieve afwerking vindt plaats in het voorjaar van 2011, als de winter voorbij is.

Tijdelijke oplossing
De tijdelijke oplossing houdt in dat de betonnen scheidingsbanden op de rotonde nog niet zijn aangebracht en dat de rotonde is voorzien van een tijdelijke deklaag met tijdelijke markering.
Reden is dat de kwaliteit en de levensduur van de definitieve deklaag en markeringen niet gegarandeerd zijn als ze worden aangebracht bij lage temperatuur. Asfaltdeklagen moeten bij minimaal vijf graden en weinig wind worden aangebracht om te voorkomen dat het asfaltmengsel te snel afkoelt en de verdichting niet gehaald wordt. De tijdelijke markeringen zijn uitgevoerd in wegenverf.

Vervolg
Met deze tijdelijke maatregelen verwacht de provincie een verkeersveilige oplossing te hebben gevonden tot het voorjaar van 2011 als de definitieve materialen worden aangebracht. Hiervoor moet de rotonde nog eenmaal worden afgesloten gedurende een weekend. Deze afsluiting zal tijdig bekend worden gemaakt.

Voor persinformatie:
clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11