Deelgemeente Charlois Rotterdam

Twee keer Charlois in strijd Vrijwilligersprijs!

Het wordt spannend! Maar liefst twee Charloise verenigingen staan in de eindstrijd voor de Charloise Vrijwilligersprijs: de Pendrecht Universiteit én House of Hope. Op 10 december wordt de winnaar van de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010 bekend gemaakt.

Elk jaar wordt de Rotterdamse Vrijwilligersprijs uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die inspireert, bijdraagt aan de Rotterdamse samenleving en op een goede manier omgaat met de - vaak beperkte - middelen die de organisatie heeft. De maar liefst 144 inschrijvingen zijn opgedeeld in vijf categorieën. Inmiddels is in elke categorie een winnaar uitgeroepen. Die winnaars zijn automatisch de genomineerden voor de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010.

Genomineerden

Onder de genomineerden zijn maar liefst twee verenigingen uit Charlois: de Pendrecht Universeit (categoriewinnaar educatie en sociaal-culturele vorming) en Stichting House of Hope (categoriewinnaar anders). De overige genomineerden zijn de Unie van Vrijwilligers (hulpverlening en zorg), Kunststichting Sahne (kunst, cultuur en media) en Stichting Plons (sport, hobby en recreatie).

Deze categoriewinnaars ontvangen voor hun nominatie 750,-. Eén van de vijf echter, krijgt geen 750,-, maar zelfs 7.500,-., de hoofdprijs van Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010, die op vrijdag 10 december tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt uitgereikt door wethouder Louwes.

Buiten de categoriewinnaars zijn ook vijf zogenaamde 'opvallers' geselecteerd door de jury. Zij maken geen kans op de hoofdprijs, maar sprongen er wel op een positieve manier uit. Om deze partijen toch de verdiende aandacht te geven, heeft de jury hen uitgeroepen tot 'opvaller'. Zij ontvangen een geldbedrag van 500,-.

Wilt u erbij zijn?

Wilt u graag ook graag bij de prijsuitreiking van de Vrijwilligersprijs aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar info@inz.nl en maak uw interesse kenbaar. De uitreiking is op vrijdag 10 december van 16.00 en 18.00 uur in de burgerzaal van het Stadhuis. De burgerzaal heeft een beperkte capaciteit. U hoort van tevoren of u wel of niet bent geselecteerd om aanwezig te zijn. Bel voor meer informatie naar 010-2909900.