Nederlandse Vereniging van Journalisten

Filmvertoning als hommage aan nobelprijswinnaar Liu Xiaobo

woensdag 1 december 2010 | Om een eerbetoon te brengen aan de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, de Chinese schrijver Liu Xiaobo, vertoont Movies that Matter op vrijdag 10 december in Filmhuis Den Haag de documentaire Moving the Mountain. Mensenrechtenambassadeur Lionel Veer verzorgt een inleiding bij de film.
Het aangrijpende Moving the Mountain van filmmaker Michael Apted (Gorilla's in the Mist, Nell) documenteert de studentenprotesten op het Tiananmen plein in Beijng, in mei 1989, waar Liu Xiaobo aan deelnam.

Met deze hommage wordt de aandacht gevestigd op de fundamentele vrijheden en bescherming van de mensenrechten waar Liu Xiaobo en anderen zich voor inzetten.
Mensenrechtenambassadeur Lionel Veer gaat voorafgaand aan de filmvertoning in op het belang van het werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd, en in het bijzonder dat van Liu Xiaobo.
Aanwezigen kunnen deelnemen aan een passende actie van Amnesty International voor zijn vrijlating.

De vertoning in Den Haag maakt deel uit van een wereldwijd initiatief van Cinema for Peace en Movies that Matter. In steden verspreid over de wereld vinden op 10 december filmvertoningen plaats: Amman, Berlijn, Den Haag, Londen, New York, Warschau, Washington, Wenen en Oslo.

Programma en reserveringen:

Datum Vrijdag 10 december 17.00-19.00 uur
Locatie Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
Inleiding Mensenrechtenambassadeur Lionel Veer
Film Moving the Mountain (Michael Apted, UK/Canada 1994, 83 min)

Reserveren Kaarten voor dit programma kunnen telefonisch gereserveerd worden via 070 3656030 en online via www.filmhuisdenhaag.nl /www.filmhuisdenhaag.nl>
Kosten: 7,50, CJP/65+ e.d. 6,50

Movies that Matter is een initiatief van Amnesty International. De NVJ is mediapartner van Movies that Matter.