Gemeente Den Haag

Donate a toy kerstactie in Den Haag

Gepubliceerd: 02 december 2010 Laatste wijziging: 02 december 2010

Burgemeester Jozias van Aartsen zal 10 december om 11.00 uur het startsein geven voor de Donate a Toy kerstactie in Den Haag. Hij opent de kerstactie van Den Haag Cares door het eerste cadeau onder de kerstboom te leggen in het Atrium van het Stadhuis.

In regio Haaglanden leven bijna 2.000 kinderen onder de armoedegrens. Een kerstcadeau is voor hen niet vanzelfsprekend. Met hulp van de Haagse burger en het bedrijfsleven wil Den Haag Cares deze kinderen een onvergetelijke kerst bezorgen door ze te verrassen met een nieuw cadeau.

Deelnemers

Deelnemers kopen een cadeau voor een jongen of meisje tussen de 0 en 18 jaar. Om zoveel mogelijk gelijkwaardige cadeaus aan te bieden wordt een richtprijs aangehouden van EUR 10 tot EUR 15. Tussen 10 en 20 december kunnen de cadeaus worden ingeleverd bij de Donate A Toy openbare inleverpunten door de stad, zoals het Atrium in het Stadhuis, Caballero Fabriek, Kurhausplein, Bink 36 en het Prinsenhof.

Goed doen

Den Haag Cares biedt een unieke manier van vrijwilligerswerk aan, namelijk flexibel vrijwilligen. Op deze manier krijgen werkende mensen voor het eerst de kans om een drukke agenda met vrijwilligerswerk te combineren. Nu kan iedereen dus goed doen. Den Haag Cares roept het Haagse bedrijfsleven en de inwoners van de Regio Haaglanden op om mee te doen aan deze bijzondere kerstactie in Den Haag.