Defensievakbonden voeren actie op vliegbasis Leeuwarden

06/12/2010 16:49

AFMP

Op vrijdag 10 december 2010 starten de defensievakbonden van de FNV, CNV en MHP de estafetteacties op de vliegbasis Leeuwarden. Militairen en burgerambtenaren die werkzaam zijn op deze luchtmachtbasis zullen zich om 11.30 uur verzamelen op de parkeerplaats bij het bedrijfsrestaurant op de vliegbasis om zich te laten horen tegen de plannen van hun werkgever Defensie. Ze protesteren tegen het schrappen van tienduizend banen met gedwongen ontslagen, een miljard euro aan bezuinigingen en een verregaande versobering van hun arbeidsvoorwaarden.

Kaderleden van de ABVAKABO FNV, ACOM, AFMP/FNV, CNV Publieke Zaak, FVNO MHB en de Marechausseevereniging delen verkleed als hulpkerstmannen 's morgens vanaf 07.00 uur pamfletten uit aan het personeel van de luchtmachtbasis in Leeuwarden. Met de leus 'Is dit de kerstbonus waar je op zit te wachten' wordt op ludieke wijze de zeer ernstige situatie onder de aandacht gebracht.

De bonden stellen de volgende eisen: Geen gedwongen ontslagen, koopkrachtbehoud, sociaal beleid en voldoende middelen zodat onze militairen en burgermedewerkers van Defensie hun werk fatsoenlijk en veilig kunnen doen.

Er is door de vakbonden een actiewebsite geopend: www.defensiepersoneelinactie.nl. Volg de acties ook via Twitter: @ActiesDefensie.