Rechtbank Amsterdam


Vrijdag 10 december verificatievergadering DSB Bank NV

Amsterdam, 7 december 2010 - Op vrijdag 10 december 2010 vanaf 10.00 uur zal in de RAI in Amsterdam (Entree E) de verificatievergadering van de DSB Bank worden gehouden. De besloten vergadering is alleen toegankelijk voor schuldeisers en hun raadslieden. Pers wordt niet toegelaten tot de vergadering, wel is voor de pers een werkruimte beschikbaar.

Achtergrond
Bij vonnis van 19 oktober 2009 is het faillissement uitgesproken van de naamloze vennootschap DSB Bank N.V., waarbij mr. Akkaya is benoemd tot rechter-commissaris en (thans) mrs. Schimmelpenninck en Knüppe zijn aangesteld als curatoren.
Een groot aantal schuldeisers heeft een vordering ingediend bij de curatoren. De curatoren hebben op donderdag 2 december jl. de lijsten met ingediende vorderingen ter inzage gelegd bij de rechtbank te Amsterdam, waarbij zij hebben aangegeven welke vorderingen door hen voorlopig erkend danwel voorlopig betwist worden. Deze lijsten zijn ook in te zien op de website verificatievergadering.dsbbank.nl. Op de verificatievergadering zullen de vorderingen (voor zover nodig) worden besproken. De curatoren zullen hun betwistingen toelichten. Schuldeisers kunnen elkaars vorderingen betwisten.

Op de verificatievergadering wordt in beginsel niet beslist op de betwistingen. De rechter-commissaris zal de partijen daartoe verwijzen naar een terechtzitting van de rechtbank, de zogenoemde renvooiprocedure. In die procedure zal worden vastgesteld of en tot welk bedrag de vordering in het faillissement dient te worden erkend. De (voormalig) bestuursleden van de DSB Bank N.V. zijn uitgenodigd op de verificatievergadering aanwezig te zijn. Zij zullen, als de rechter-commissaris dit verzoekt, inlichtingen geven over de oorzaken van het faillissement en de staat van de boedel.

Op de verificatievergadering zullen de schuldeisers stemmen over het al dan niet benoemen van een definitieve commissie van schuldeisers. Als daarvoor een meerderheid van stemmen bestaat zal de rechter-commissaris de commissieleden benoemen. Het doel van een schuldeisercommissie is de schuldeisers invloed te geven op de afwikkeling van het faillissement. De commissie kan de curatoren om informatie vragen en hen op bepaalde aspecten van het faillissement van advies dienen.

Tot slot zullen de curatoren verslag doen over de stand van de boedel. Van hetgeen is besproken en voorgevallen op de verificatievergadering wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De verificatievergadering is alleen toegankelijk voor schuldeisers, eventueel bijgestaan door raadslieden. Zij moeten zich identificeren en laten registreren aan de hand van de barcode op het aanmeldingsformulier dat zij hebben ontvangen na aanmelding via de website verificatievergadering.dsbbank.nl dan wel bij aankomst na identificatie ontvangen.

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 7 december 2010 Naar boven