NCRV

Nationale Synode live via Spirit 24 en internet

Ingezonden door NCRV op 7 december, 2010 - 13:47 Uitzenddatum:
vrijdag, 10 december, 2010 - 13:00
Zender:
Spirit24

"Kijken naar wat ons samenbindt"

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december staat het levensbeschouwelijke themakanaal Spirit 24 in het teken van de Nationale Synode die dan in Dordrecht plaatsvindt.
Deze bijeenkomst is erop gericht om met christenen uit alle kerken en geloofsgemeenschappen op zoek te gaan naar wat hen bindt.

Tijdens deze bijzondere synode kunnen christenen uit alle denominaties samen eenheid ervaren in de openings- en slotbijeenkomst. Tal van vertegenwoordigers van verschillende kerkgenoostchappen zullen er het woord voeren.
Bert de Jong, projectleider van de Nationale Synode: "Na alle jaren waarin we ons vooral hebben gefocust op de verschillen, is het nu tijd om te kijken naar wat ons samenbindt. We willen niet de verschillen benadrukken, maar juist kijken hoe we elkaar als kerken kunnen vinden en vasthouden." Tijdens de synode ontmoeten mensen en kerken elkaar rondom het evangelie.

De grote openingsbijeenkomst op vrijdag 10 december vanaf 13.00 uur en de sluitingsbijeenkomst op zaterdag 11 december om 13.30 uur zijn via een live televisieuitzending te zien op Spirit 24, daarnaast zijn de bijeenkomsten via internet rechtstreeks te volgen via de website van Zendtijd voor Kerken.

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV). Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.

Kijk ook op www.zvk.nl, www.nationalesynode.nl, Website:
www.spirit24.nl
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Bastienne Engel, tel. 035-6719273. E: pers@ncrv.nl.
* ""