NCRV

Oneigenlijk gebruik van medicijnen

Ingezonden door NCRV op 8 december, 2010 - 13:26 Uitzenddatum:
vrijdag, 10 december, 2010 - 20:55
Zender:
Nederland 2

Verslaggeefster Altijd Wat op louche parkeerplaats naar de dealer

In het NCRV-programma Altijd Wat zit vrijdag Peter-Paul Verbeek als opiniemaker aan tafel bij Frank du Mosch. Hij geeft zijn visie op de volgende reportages en onderwerpen:

In Nederland gebruikt ongeveer 7 procent van de jongeren medicijnen voor andere doeleinden dan waarvoor ze bedoeld zijn. Jelke bijvoorbeeld is net afgekickt van haar Ritalin-verslaving: ze snoof het als een partydrug. Niet alleen jongeren gebruiken niet-voorgeschreven medicijnen. "Voornamelijk de pammetjes (diazepam, oxazepam), de kalmeringstabletten en slaappillen worden veel door volwassen oneigenlijk gebruikt," aldus verslavingsarts Rob ter Haar. Verslaggeefster Saskia Adriaens sprak af met een medicijndealer op een louche parkeerplaats.

En een gesprek met Alexander Rinnooy Kan. Hij vertelt gepassioneerd over zijn twee grootmoeders. "De ene werd in Londen een Labour-lid van het allereerste uur en liet zich nooit met een kluitje in het riet sturen. De andere zou in 1942 een zoon verliezen in het verzet tegen de dictatuur." Rinnooy Kan vindt dat we als burgers in Nederland weer moeten opstaan om te vechten "en het zo nodig in burgerlijke ongehoorzaamheid te laten eindigen".

Verder: de cijfers over de toename van voorgeschreven medicijnen, de veiligheid van winterbanden en kunstenares Hetty van der Linden over het werk van de stichting Paint A Future, die kinderen in sloppenwijken en tehuizen hun dromen laat schilderen.
Programma:
Altijd Wat
Presentator:
Frank du Mosch
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Marielle Groenendijk marielle.groenendijk@ncrv.nl / pers@ncrv.nl, telefoon 035 - 671 9466.

* ""