Gemeente Duiven


Vrijwilligers wooncentrum de Wilg en de Vergert winnaar van de Vrijwilligersprijs 2010


----------
Op 9 december 2010, tijdens de vrijwilligersavond in het gemeentehuis van Duiven, zijn de vrijwilligers van wooncentrum De Wilg en de Vergert als winnaars uit de bus gekomen voor de Vrijwilligersprijs 2010. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ¤ 1.500,00. Deze vrijwilligers zaten al twee keer eerder bij de genomineerden voor deze prijs.

De groep vrijwilligers bestaat uit 20 personen. Zij worden begeleid en gecoördineerd door één beroepskracht die actief is binnen het wooncentrum.

Het juryrapport
De onbaatzuchtige en betrokken vrijwilligers van het wooncentrum de Wilg en recent ook de locatie de Vergert staan al 10 jaar klaar voor de bewoners. Deze bewoners met een verstandelijke beperking kunnen dankzij de vrijwilligers deelnemen aan maatschappelijk, culturele en sportieve evenementen. Tien jaar geleden is men begonnen in het wooncentrum de Wilg en nu ook in de nieuwbouw aan de Vergertlaan. Door de tomeloze inzet van de vrijwilligers ontstaat een wederzijdse band met de bewoners. Zij bieden rust, tijd en gezelligheid door de bewoners op geregelde én ongeregelde tijden mee te nemen op uitjes, wandelingen en autoritjes. Ook op feestdagen verzorgen zij begeleiding op activiteiten die bijzonder is en die anders niet hadden kunnen plaatsvinden. De lijst van activiteiten die de vrijwilligers mogelijk maken is te lang om op te noemen, maar gaat ondermeer om:
* Koken

* Knutselen

* Spelletjes doen

* Picknicken

* Fietsen

* Dansen

* Sporten, zwemmen enz enz
Deze veelzijdigheid aan activiteiten vergt veel tijd en inzet van de vrijwilligers. Zonder hen zou het leven van de bewoners zeer sober zijn. De activiteiten die worden gedaan met de bewoners zijn divers en vragen vaardigheden, veelzijdigheid en zijn zeer intensief.

Aanvullend juryrapport voor de winnaar van de Vrijwilligersprijs van de gemeente Duiven 2010

Het Nominerend Comité heeft na uitvoerig en zorgvuldig beraad de vrijwilligers van wooncentrum de Wilg en Vergert in Duiven tot winnaar verkozen van de Vrijwilligersprijs gemeente Duiven 2010.

Onbaatzuchtige inzet, verbondenheid, medemenselijkheid, gezelligheid én ontmoeting... Het zijn de vrijwilligers die dit mogelijk maken voor de bewoners van wooncentrum de Wilg en wooncentrum de Vergert in Duiven.

Naast de vele dagelijkse activiteiten, wordt er ook aandacht besteed aan extra gevarieerde activiteiten die het leven van de bewoners verrijken en hen in staat stellen er op uit te gaan, waar dit ander niet mogelijk was.

Het Nominerend Comité stelt de belangenloze en onzelfzuchtige inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers zeer op prijs en waardeert het dat zij zich met grote trouw blijven inzetten voor de bewoners.

Redenen om de vrijwilligersprijs 2010 van de gemeente Duiven toe te kennen aan: De vrijwilligers van wooncentrum de Wilg en Vergert in Duiven.

Het is juist die onbaatzuchtige en belangenloze inzet die het comité enorm waardeert.