Van Merksteijn Motorsport met Citroën DS3 WRC in WK Rally 2011

10/12/2010 09:48

Press Release

Hengelo, 10 december 2010 - Peter van Merksteijn Jr. zal met een optimale fabrieksauto van Citroën Racing deelnemen aan tien rallies voor het Wereldkampioenschap Rally 2011. Zijn auto is identiek aan de Citroën DS3 WRC waarmee ook wereldkampioen Sebastien Loeb aan de start zal verschijnen. Het is uniek dat een Nederlandse rallyrijder met zo'n optimale, volwaardige fabrieksauto en met fabrieksondersteuning een seizoen in het World Rally Championship zal afwerken.

'Junior' heeft de rallytalenten geërfd van zijn vader. Na zijn beginnende stappen in de Nederlandse rallysport, waarbij hij in zijn debuutjaar in 2007 direct Nederlands kampioen groep N werd, stapte Van Merksteijn Jr. twee jaar terug over naar het WK-rally.

Gerard Grouve, Directeur/Team Manager van Van Merksteijn Motorsport: "Wij hebben vorig jaar de Nederlandse rallytitel behaald met Bernhard ten Brinke, terwijl dit jaar volledig in het teken stond van de voorbereidingen op het WRC-seizoen 2011. De reglementen voor komend jaar zijn drastisch gewijzigd en wij wilden goed voorbereid aan de start verschijnen. De opties waren echter gelimiteerd omdat er maar een beperkt aantal WRC-auto's beschikbaar komt. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Peter van Merksteijn Jr. de unieke kans heeft gekregen om in het WRC uit te komen met een officiële fabrieksauto van Citroën Racing, de DS3 WRC."

10 WK-rallies

Peter van Merksteijn Jr. zal in tien WK-rallies uitkomen met de Citroën DS3 WRC, die zal worden gerund door Citroën Racing. Dit team was dit jaar ook verantwoordelijk voor de inzet van voormalig Formule I wereldkampioen Kimmi Räikkönen, Sebastien Ogier en Dani Sordo in het WK.

Peter van Merksteijn Jr.: "De laatste jaren heb ik door drukke zakelijke activiteiten niet genoeg tijd vrij kunnen maken om rallies te rijden, en ik wil dat alleen maar optimaal doen, of niet. Maar 2011 staat voor mij in het teken van de rallysport, omdat ik de unieke kans heb gekregen uit te komen in een fabrieksauto. En Citroën's nieuwe rallywapen, de DS3 WRC, lijkt mij een super rallyauto om in te rijden. Tenslotte vertrouwt ook wereldkampioen Sebastien Loeb op de DS3 WRC. Ik heb tien WK-rallies op het programma staan, waardoor ik mij kan kwalificeren voor WK-punten. Ik kijk er naar uit om aan de start van die bekende WK-rallies te verschijnen, met als voorlopig hoogtepunt de Rally van Australië."

Ook Van Merksteijn Sr. met Citroën in WRC

Naast 'Junior' heeft ook Peter van Merksteijn Sr. het voornemen met een Citroën DS3 WRC van Citroën Racing een aantal malen zijn opwachting te maken in het WRC. Nogmaals Grouve: "Een unieke zaak dat twee Nederlandse rallyrijders van Van Merksteijn Motorsport met een Citroën Racing fabrieksauto uitkomen op het allerhoogste niveau in de rallysport. In aanloop naar het seizoen 2011 zal Peter Jr. overigens een aantal tests met Citroën Racing afleggen, waarbij hij ongetwijfeld veel zal kunnen opsteken van de Citroën fabrieksrijders, zevenvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb en supertalent Sebastien Ogier."

Van Merksteijn Jr. zal zijn Citroën DS3 WRC debuteren tijdens de komende WK-rally van Zweden, die van 10 tot en met 13 februari wordt verreden in de - besneeuwde - omgeving van Karlstadt.

Peter van Merksteijn Jr. maakt deel uit van Van Merksteijn Motorsport, één van de meest succesvolle en professionele autosportteams van Nederland, dat actief is in zowel de race- als de rallysport. Begonnen op het hoogste niveau in de rallysport verlegde teameigenaar Peter van Merksteijn Sr. zijn aandacht naar het circuit. Ook daar was het het streven het hoogste niveau te bereiken, dat in 2008 bekroond werd met een praakmakende overwinning in de befaamde 24 Uur van Le Mans met teamgenoten Jos Verstappen en Jeroen Bleekmolen.

Van Merksteijn Motorsport

Van Merksteijn heeft al ruim 25 jaar ervaring in de nationale en internationale autosport en door toewijding, ervaring, inzicht en prestaties heeft het team een uitstekende reputatie opgebouwd. Na het rijden van lange afstandsraces zoals de 24 uur van Le Mans, Spa en Daytona is het team actief geworden in het WK rally met zowel vader als zoon Peter van Merksteijn. Sinds 2009 richt Van Merksteijn Motorsport zich uitsluitend nog op de rallysport waarbij werd deelgenomen aan een aantal WRC-rallies in Europa. In 2009 werd het Nederlands rallykampioenschap gewonnen, terwijl Peter Sr. in 2009 in de fameuze Dakar-rally aantrad met een X-Raid BMW X3CC.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vm-motorsport.nl