Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 10-12-2010

Aanhouding met verzet

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 december twee mannen aangehouden omdat zij hadden gevochten. Tijdens de aanhouding verzetten de twee zich hevig.

Rond 03.10 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd bij een horecagelegenheid aan het Oudkerkhof. Ter plaatse troffen agenten een man aan die verklaarde geslagen te zijn door een andere man. Op dat moment ontstond voor de deur van een andere horecagelegenheid een vechtpartij tussen twee mannen. De agenten grepen in en probeerden het vechten te stoppen. Hierbij moest gepast geweld gebruikt worden.

Eén van de verdachte, een 19-jarige man uit IJsselstein wilde niet stoppen met vechten en werd uiteindelijk geboeid. Een 21-jarige man uit IJsselstein wilde voorkomen dat zijn vriend werd aangehouden en begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij werd ook aangehouden. Beide heren werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie bij een huis aan de Heemstedelaan een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek stelde de politie omstreeks 15.05 uur een onderzoek in bij een huis aan de Heemstedelaan. In de woning werd op de zolder een hennepkwekerij met ruim 125 planten aangetroffen. Ook werd in een kast een zak met gedroogde henneptoppen gevonden. Alle planten, de henneptoppen en de complete apparatuur werden in beslag genomen.

Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Uit onderzoek werd duidelijk dat de eigenaar van de kwekerij een 24-jarige man uit Houten was. De man werd in Houten aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Postpakketten gestolen

UTRECHT Op het Victor Hugoplantsoen vond donderdagmiddag een diefstal plaats van een aantal postpakketjes.

De politie werd rond 12.30 uur gebeld door een postbezorger. De man was beroofd door twee mannen in de omgeving van het Victor Hugoplantsoen. Ter plaatse troffen agenten een

20-jarige postbezorger aan. De man gaf aan dat twee mannen een aantal postpakketjes hadden gestolen en waren weggerend in de richting van het Herderplein. Het signalement van de verdachten luidt; mannen met een getinte huidskleur, tussen de 18 en 25 jaar en hadden beiden zwart haar. Eén van de mannen had een bol gezicht,de ander een smal gezicht.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze diefstal. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.