Gemeente Den Haag

Laura (8) opent avontuurlijk Kinderboekenmuseum

Gepubliceerd: 09 december 2010 Laatste wijziging: 10 december 2010

Kinderdirecteur Laura van der Eijk opende woensdagmiddag 8 december het literaire luiletterland 'Papiria', het geheel vernieuwde Kinderboekenmuseum. Ze kreeg daarbij hulp van kinderboekenschrijvers Paul van Loon, Jacques Vriens en Monique Hagen. Laura opent het museum (foto Frans van Hilten voor Gemeente Den Haag)

In het nieuwe museum gaan kinderen met hun 'slurper' de strijd aan met het monster 'inktvraat', die de verhalen en al hun personages dreigt te verslinden. In een doolhof aan themaruimtes ontdekken kinderen niet alleen de verhalen en schrijvers, maar kunnen ze ook hun eigen verhaalpersonage ontwerpen of ontdekken ze welk verhaal er in henzelf schuilt.

Decor van boeken

Illustratoren als Sieb Posthuma, Charlotte Dematons en Olivia Ettema werkten mee aan het decor. Dat bestaat voor een deel uit boeken, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel originele illustraties te zien. Veel te kijken en te doen in Papiria (foto Frans van Hilten voor Gemeente Den Haag)

Kleindochter van Paul Biegel

Laura van der Eijk werd verkozen uit 10 kandidaten voor de functie van Kinderdirecteur. Schrijver Jacques Vriens leidde de opening in samen met directeur Aad Meinderts van het Letterkundig Museum. Vriens vertelde dat niemand van de jury had geweten dat Laura een kleindochter is van kinderboekenschrijver Paul Biegel. Laura was met haar hele klas bij de opening, net als de klassen van de nummers 2 en 3 van de verkiezing. Zij is van plan veel voor het museum te gaan doen.
* www.kinderboekenmuseum.nl


01 DJ


01 DJ

02 Kijken hoe klasgenootje Laura het doet!


02 Kijken hoe klasgenootje Laura het doet!

03 Jacques Vriens en Aad Meinderts

03 Jacques Vriens en Aad Meinderts

04 Hoe zou het gaan in Papiria

04 Hoe zou het gaan in Papiria

05 Alle muren vertellen verhalen

05 Alle muren vertellen verhalen

06 Zoveel moois

06 Zoveel moois

07 Niet bang voor inktvraat

07 Niet bang voor inktvraat