Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 10-12-2010 10:00:19

ARNHEM - In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom is donderdag 9 december twee keer aangifte gedaan van woninginbraak en één keer aangifte van inbraak in een schuur.

Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen: Arnhem, Woudrichemstraat


- Datum en tijdstip: op 9 december tussen 08:00 en 17:30 uur
- Buit: kleding en cosmetica

- Methode: forceren slot

Arnhem, Broekstraat


- Datum en tijdstip: op 3 december tussen 18:00 en 23:00 uur
- Buit: laptop, spelcomputers en spelletjes


- Methode: insluipen

Er werd ingebroken in een schuur in de volgende plaats: Arnhem, Monnikensteeg


- Datum en tijdstip: tussen 25 november 20:00 en 4 december 08:00 uur
- Buit: kleding, ski's en gereedschap


- Methode: forceren deur

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---