Politie Drenthe

Vrijdag 10 december 2010

Provincie Drenthe, 10-12-2010

Politie houdt man aan voor autodiefstal

COEVORDEN In Coevorden werd donderdagochtend een auto aangetroffen in het Stieltjeskanaal. Er zat niemand in de auto. De auto werd woensdagavond ontvreemd bij een recreatiepark aan de Reindersdijk in Dalen. De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige man zonder vaste woon- en/ of verblijfplaats aangehouden op een recreatiepark aan de Reindersdijk in Dalen. De politie had een melding gekregen dat een persoon zonder toestemming in een huisje van het recreatiepark was aangetroffen. Ter plekke werd de man door de politie aangehouden en na onderzoek bleek dat de man ook de auto had weggenomen van het park. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Politie controleert het verkeer

REGIO De politie heeft donderdagochtend in Meppel twee automobilisten bekeurd vanwege het niet handsfree bellen. Donderdagmiddag heeft de politie een automobilist bekeurd omdat deze 31 kilometer per uur te hard reed op de N386 tussen Vries en Peize.

Auto met aanhanger in greppel door gladheid

NOORD SLEEN Donderdagavond is op de N381 een pick-up met een lange aanhanger van de weg gegleden en in een greppel beland. De 42-jarige bestuurder uit Drachten werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en bleek niet gewond. De man was door de weersomstandigheden met zijn combinatie van de weg gegleden.

Autos van de weg door gladheid

EELDE Donderdagmiddag zijn op de Westerhorn twee autos van de weg geraakt door gladheid. Een 19-jarige automobilist uit Eelde was met zijn auto dwars op de weg komen te staan door een slippartij. Hij was uitgestapt om het tegemoet komende verkeer te waarschuwen. Een automobilist uit Bulgarije moest ook uitwijken en schampte een boom. Een 46-jarige automobilist uit Annen moest ook een uitwijkmanoeuvre maken en kwam tot stilstand tegen een boom. Niemand raakte gewond.

Koperdieven op heterdaad aangehouden

MEPPEL Donderdagavond heeft de politie vier mannen aangehouden die in een voormalige slachterij aan de Galgenkampsweg bezig waren koper te stelen. De politie kreeg rond tien uur een melding van een getuige die vier mannen had gezien op het bedrijfsterrein. Het gaat om twee mannen uit Arnhem, beide 28 jaar, een 29-jarige man uit Deventer en een 30-jarige man zonder vast woonadres. Ze waren in de weer met slijptollen en hadden een vrachtwagen bij zich. De vier zijn ingesloten voor een nader onderzoek. De vrachtwagen is afgesleept en in beslag genomen.

Aanhouding na winkeldiefstal

MEPPEL Donderdagmiddag is een 56-jarige man uit Meppel aangehouden in een supermarkt aan het Vledder. Hij had twee blikjes bier meegenomen zonder te betalen. De man is overgedragen aan de politie, die proces-verbaal opmaakt.

Politie controleert op fietsverlichting

PEIZE Vrijdagmorgen heeft de politie op de Roderweg gecontroleerd op het gebruik van fietsverlichting. Daarbij zijn vier bekeuringen uitgedeeld.

VRIES Tussen 07.00 uur en 08.00 uur is vrijdagochtend de fietsverlichting gecontroleerd op de Tynaarlosestraat. De meeste fietsers hadden de zaak keurig voor elkaar. Er werden toch 8 boetes uitgedeeld. Het ging om fietsverlichting die niet aan was gezet en/ of niet aanwezig was.