Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 10-12-2010

Veel te veel op

NIEUWEGEIN Een automobilist bleek op donderdagavond 9 december een behoorlijke slok te veel op te hebben. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijdinkje op de Rapenburgerschans had plaatsgevonden. Daarbij was geen schade ontstaan, maar vermoedelijk was één van de betrokkenen bestuurders onder invloed van alcohol. Agenten gingen ter plaatse en zagen de betreffende automobilist op de Muiderschans rijden. De bestuurder negeerde aanvankelijk het stopteken en stopte pas toen agenten het zwaailicht aandeden.

De automobilist, een 41-jarige man uit Nieuwegein, rook sterk naar alcohol. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 715 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie van het wijkteam Houten heeft op donderdag 9 december in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en collegas van het Korps Landelijke Politiediensten een verkeerscontrole gehouden.

Door de ANPR-auto werden 4158 kentekens gescand. Naar aanleiding daarvan werden 39 bestuurders gecontroleerd. Dat resulteerde in vijf bekeuringen, een verdachte met een openstaande boete, een verdachte die zonder rijbewijs reed en dertien zaken voor de Belastingdienst. De daarbij totale openstaande belastingschuld bedroeg 337.810 euro, daarvan werd 1768 euro direct betaald en er werden vijf autos in beslag genomen.