Gemeente Purmerend

Commissie Algemene Zaken op 9 december

06 december 2010

Waar wordt over gesproken:

* In een onderzoek van de rekenkamercommissie naar het sturend vermogen (kaderstellen) van de raad worden enkele aanbevelingen gedaan. Zo kunnen planning & control instrumenten worden verbeterd en moet meer aandacht komen voor heldere en scherpe kaders en doelstellingen bij nieuw beleid. Bovendien moet de financiële verordening leidend zijn voor de praktijk. De raad wordt voorgesteld deze aanbevelingen over te nemen en af te spreken wanneer het college van B en W met een plan van aanpak moet komen.
* De raad stelt de tarieven voor 2011 nog definitief vast voor de onroerende zaakbelastingen, de leges, precariobelasting en scheepvaartrechten. In de commissie wordt onder andere besproken of de tarieven in overeenstemming zijn met eerder gegeven kaders.
* Derde bestuursrapportage van 2010: Het college van B en W stelt voor om een meevaller, door lagere uitgaven (ruim EUR 1,6 miljoen) voor afvalinzameling en riolering, toe te voegen aan de algemene reserve in plaats van de tarieven te verlagen. De tarieven voor afvalinzameling en riolering blijven kostendekkend door toevoeging van de kosten voor veegvuil aan deze posten.
* Het college heeft opnieuw de uitvoering van de verordening precariobelasting geëvalueerd en vraagt de raad of de conclusies uit de evaluatie al dan niet aanleiding geven tot het bijstellen van het bestaande beleid.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur.
Lees de volledige agenda en vergaderstukken.