Gemeente Meppel


Verkeersplan Brede school vastgesteld

Het college van B&W heeft de second opinion naar de verkeersroute van Berggierslanden naar de te bouwen Brede school Koeberg vastgesteld. Verkeersbureau DHV heeft een aantal wijzigingen voorgesteld naar aanleiding van opmerkingen van de scholen in de beide wijken. In de second opinion is een aantal voorstellen gedaan om de verkeersroute vanuit Berggierslanden te verbeteren.
Herinrichting Rembrandtlaan en onderzoek fietsverbinding Jan Steenpark De belangrijkste aanpassing in de verkeersroute vanuit Berggierslanden naar de te bouwen Brede school is het herinrichten van de Rembrandtlaan. Deze hoofdroute naar Koedijkslanden krijgt een fietsvriendelijk karakter. De weg wordt ingericht met twee rijstroken met daartussen een moeilijk overrijdbare scheiding. Hierdoor wordt gemotoriseerd verkeer gedwongen langzaam te rijden in verband met de fietsers.
Verder is het advies een onderzoek te doen naar een fietsverbinding door het Jan Steenpark. Het college heeft dit advies overgenomen en laat dit onderzoek dan ook uitvoeren.

Kiss & Ride en rotonde Europalaan-Randweg
Een volgend advies is de zogenoemde Kiss & Ridezone in te richten als langsparkeren. In het oorspronkelijke plan was het voorstel om dit op te lossen met haaksparkeren. Door de strook in te richten als langsparkeren hoeven automobilisten niet meer te steken voor- en achteruit waardoor de verkeersveiligheid wordt bevorderd. Verder heeft verkeersbureau DHV de gemeente aanbevolen onderzoek te doen naar het verruimen van de middeneilanden bij de rotonde aan de Europalaan. Dit onderzoek is inmiddels afgerond.

Overleg met de scholen
De second opinion over de verkeersafhandeling is afgestemd met de scholen. Wethouder Myriam Jansen: `We hebben een goede discussie met de betrokken scholen gevoerd.Omdat we een veilige verkeerssituatie belangrijk vinden en het een moeilijke opgave is, willen we daar heel zorgvuldig mee omgaan. Door het uitvoeren van een tweede onderzoek naar de verkeersroutes naar de Brede school hebben we een groot aantal knelpunten en zorgen weg kunnen nemen.'