GroenLinks
Jesse Klaver bij studentendemonstratie in Amsterdam

Vrijdag 10 december 2010, 12:05u - Jesse Klaver
* bezuinigingen

* studenten

Vrijdagmiddag 10 december vindt op de Dam in Amsterdam een studentendemonstratie plaats tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Deze actie heeft de warme steun van GroenLinks. Ook GroenLinks wil niet dat studenten en instellingen worden gestraft voor te lang studeren; de meest domme bezuiniging die je kan bedenken. GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver zal om 13.45 uur op het podium op Dam zijn alternatieve plannen om verhoging van het collegegeld tegen te houden, toelichten.

Niet alleen moeten studenten meer gaan betalen als ze te lang over hun studie doen, ook instellingen worden beboet met 6.000 euro. Dit vindt GroenLinks een open uitnodiging aan instellingen om studenten snel door hun studie heen te jassen, en met de kwaliteit een loopje te nemen.

Jesse Klaver: "Dit kabinet laat de jongeren, laat onze toekomst in de steek. Er is wel ruimte om het verhogen van de AOW leeftijd ver in de toekomst op te schuiven, er is wel ruimte om de hypotheekrenteaftrek voor weer vier jaar taboe te verklaren, maar er is geen ruimte voor de studenten."

"Andere keuzes zijn mogelijk. Laat het kabinet niet aankomen met dat het nu eenmaal niet anders kan. Ik heb verschillende alternatieven voorgedragen. Het schrappen van de doorwerkbonus, het schrappen van de maatschappelijke stage, het schrappen van de JSF. Allemaal keuzes die we nu kunnen maken. Ik zeg daarom tegen het kabinet; toon lef en ga voor de toekomst!"