Gemeente Eindhoven

Eindhoven wint Forward Award!

Tijdens de Verkeer en Mobiliteit beurs in Houten is bekend gemaakt dat Eindhoven de winnaar is geworden van de Forward Award 2010. De Europese Mobiliteitsweek reikt elk jaar de Forward Award uit aan de gemeente die zich het meest heeft ingezet voor duurzame mobiliteit voor, tijdens en na de Europese Mobiliteitsweek. De regio ZO Brabant was goed vertegenwoordigd. Gemeente Veldhoven nam de derde prijs mee naar huis. Zaanstad werd tweede.

De Award is in ontvangst genomen namens wethouder Joost Helms door Jan Willem Hommes, beleidsadviseur verkeer & vervoer. Volgens de jury slaagde Eindhoven erin om zowel bedrijven, scholen als de inwoners met wervelende acties te betrekken bij de campagne. Eindhoven mag zichzelf een jaar lang koploper noemen op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarnaast wordt de winnaar voorgedragen voor de European Mobility Week Award, die begin 2011 wordt uitgereikt in Brussel.

Europese Mobiliteitsweek

Het doel van de Europese Mobiliteitsweek is het creëren van bewustwording bij inwoners op het gebied van duurzame mobiliteit. Oftewel; laat de auto wat vaker staan en kies voor een alternatief, duurzamer vervoersmiddel. In 2010 zijn er verschillende acties georganiseerd zoals de stadstour `Alsjeblieft', Groene Voetstappen, Ffkes wisselen en het symposium schoon en duurzaam vervoer

Kijk voor meer informatie op www.eindhoven.nl/mobiliteitsweek of www.europesemobiliteitsweek.nl.