Deelgemeente Charlois Rotterdam

Waarschuwing: hogere gasdruk in Oud-Charlois

Netbeheerder Stedin is in Oud Charlois bezig met een grootschalig project om het gasnet te moderniseren. Daardoor is de gasdruk in dit gebied recentelijk verhoogd. 100 monteurs namens netbeheerder Stedin en aannemer Joulz voeren daarom momenteel controleacties uit op de aanwezigheid van gasdrukregelaars. Stedin en Joulz doen er alles aan om zeker te stellen dat er zich geen gevaarlijke situaties in de wijk voordoen.

Open geiser
Op één adres is een aantal bewoners afgelopen vrijdag 3 december onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. De vergiftiging is ontstaan door het ontbreken van een gasdrukregelaar in combinatie met het gebruik van een open geiser. De bewoners zijn direct en op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan. Daar is geconstateerd dat de vergiftiging niet ernstig was. Direct is melding gemaakt bij de landelijke storingsdienst, waarop actie is ondernomen. Het probleem in het huis is verholpen en de bewoners maken het goed.

Gasdrukregelaar
Om gastoestellen zoals cv en geiser op de verhoogde druk te laten functioneren, heeft elk adres een gasdrukregelaar nodig. Op basis van beschikbare informatie zouden alle adressen in dit gebied in het bezit moeten zijn van de benodigde gasdrukregelaar. Helaas bleek deze informatie in een enkel geval foutief en was er op enkele adressen geen gasdrukregelaar.

Extra controles
Momenteel worden 3.000 adressen uit veiligheidsoverwegingen extra gecontroleerd. Stedin en Joulz hebben vandaag onmiddellijk 100 monteurs op pad gestuurd om bij de betreffende adressen langs te gaan. Indien nodig plaatsen zij direct een gasdrukregelaar.

Zo weet u dat u geen gasdrukregelaar hebt in Oud Charlois: Grotere vlammen uit het gasfornuis
Uw Cv-ketel kan uitvallen of storingsmeldingen geven Als u een geiser hebt, kan deze herrie maken

Zo herkent u koolmonoxide:
U hebt de laatste tijd last van hoofdpijn en misselijkheid

NB: Er is geen sprake van explosiegevaar.

Indien bewoners van Oud Charlois vragen hebben, dan kunnen zij direct contact opnemen met Stedin via het storingsnummer 010-8909700.