Onze Lieve Vrouwe Gasthuis



OLVG-stagiairs winnen scriptieprijs

Amsterdam, vrijdag 10 december 2010

OLVG-stagiairs Yannick Lambrecht en Ian Koblbauer hebben op 2 december de `Jaco den Dekker scriptieprijs 2010' gewonnen. De twee studenten fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam ontvingen de prijs tijdens het jaarcongres van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF).

Alle opleidingen fysiotherapie in Nederland stuurden de beste scripties in. Samen met drie andere genomineerde kandidaten mochten OLVG-stagiairs Yannick en Ian tijdens het KNGF-congres in de RAI hun werk presenteren aan een deskundige jury. Hun scriptie en presentatie getiteld: `The reliability of maximal isometric knee strength testing using hand-held dynamometry in patients awaiting total knee arthroplasty' werd als beste beoordeeld. De jury gaf aan "zeer content te zijn met het niveau en de relevantie van deze studie voor de wetenschappelijke ontwikkeling van fysiotherapie".

Wetenschappelijke stage

Studenten Yannick en Ian voerden het onderzoek voor hun scriptie van november 2009 tot februari 2010 uit op de afdelingen orthopedie en fysiotherapie van het OLVG. Zij werden bij hun wetenschappelijke stage voor hun (Engelstalige) opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam begeleid door dr. Vanessa Scholtes, dr. Rudolf Poolman (orthopedie) en Micheline van der Hulst (fysiotherapie) van het OLVG en dr. Camille Neeter van de Hogeschool van Amsterdam.