Politie Zeeland


---

2150-2010 Getuigen gezocht van aanrijding, Middelburg
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een fietser. De automobilist(e) is doorgereden.
De fietser, een 46-jarige Middelburger, reed donderdag omstreeks 16.30 uur langs het winkelcentrum Dauwendaele richting de Roozenburglaan toen een auto vanaf de parkeerplaats de weg opreed. De fietser werd daarbij geraakt en kwam ten val tegen een geparkeerde auto. Deze auto liep daardoor schade op. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden.
De fietser kreeg bij thuiskomst toch veel pijn en is naar de huisartsenpost gegaan. Daar bleek dat hij zware kneuzingen had opgelopen aan zijn schouder en been.
De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto, een grijze stationwagen, en eventuele getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

2151-2010 Hardrijders zijn rijbewijs kwijt, Kats
Tijdens een snelheidscontrole op de 1e Deltaweg zijn donderdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten omdat ze meer dan 50 km te hard reden.
Beide bestuurders werden aan de kant gezet waarna hun rijbewijs werd ingenomen. Op de 1e Deltaweg is ter plaatse 80 km toegestaan.

2152-2010 Dronken automobilist is rijbewijs kwijt, Kapelle
Door de politie is donderdagavond rond 23.45 uur een 55-jarige automobilist uit Amsterdam betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij werd ter hoogte van de Vierwegen in Kapelle aan de kant gezet. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij bijna drie maal de toegestane hoeveellheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.