Gemeente Wieringen

Stuurgroep kiest voor de locatie gemeentehuis Anna Paulowna



De stuurgroep heeft enkele maanden geleden besloten op 1 januari 2012 centrale tijdelijke huisvesting te hebben. De back-office en het bestuur van de nieuwe gemeente Hollands Kroon gaan in deze centrale tijdelijke huisvesting werken. Op 9 december 2010 heeft de stuurgroep unaniem gekozen voor de locatie gemeentehuis Anna Paulowna. De stuurgroep is geadviseerd door ICS adviseurs, de werkgroep huisvesting en de projectgroep om te kiezen voor deze locatie.

De twee belangrijkste factoren zijn de omvang van het gebouw en het terrein en de beschikbaarheid van de locatie. Op basis van deze factoren zijn de gemeentehuizen van Anna Paulowna en Wieringermeer als de twee geschikte locaties naar voren gekomen. Minder zwaarwegende factoren waren bereikbaarheid, aanwezige voorzieningen, eigendomssituatie, bestemming van de locatie en ligging in het gebied.

Op basis van deze factoren is gekozen voor het gemeentehuis Anna Paulowna. De mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken en dat iedereen direct bij elkaar zit, zijn doorslaggevend geweest voor de keuze voor Anna Paulowna. Omdat de huisvesting tijdelijk is, werd de ligging als minder zwaarwegend beschouwd. Het besluit van de stuurgroep wordt via de colleges doorgeleid naar de gemeenteraden van de vier gemeenten. Zij nemen een besluit over de tijdelijke huisvestingssituatie. Â