Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen

10 december 2010, Utrecht

-----

Bouwbedrijf Midreth in Mijdrecht treedt alle wetten en fatsoensregels met voeten

De directie van bouwbedrijf Midreth in Mijdrecht wil 45 van de 175 werknemers ontslaan. Sterker nog, ze is er zonder enig overleg al mee bezig. Bestuurder Winanda Ludwig van CNV Vakmensen is furieus.

Midreth weigert in overleg te treden met CNV Vakmensen, omdat de directie de ontslagen niet beschouwt als collectief ontslag. Bestuurder Winanda Ludwig van CNV Vakmensen: 'Volgens de wet is het dat natuurlijk wel degelijk. Het bedrijf is bezig met de betrokken werknemers op individuele basis vaststellingsovereenkomsten overeen te komen. Uiteraard raad ik de mensen af hiermee akkoord te gaan.'

Het bedrijf heeft de ontslagen ook niet aangemeld bij het UWV. 'Er deugt veel meer niet aan de gang van zaken,' aldus Ludwig. 'In heb geen inzage gekregen in de financiële situatie van het bedrijf en ook geen inzage in de aanleiding tot de ontslagen. Ik kan niet beoordelen of het afspiegelingsbeginsel is toegepast en zo ja, of dit juist is gebeurd. De ondernemingsraad is niet geraadpleegd, want ondanks de 175 werknemers kent het bedrijf geen ondernemingsraad. En de werkgever weigert te overleggen over een sociaal plan. Je kunt gerust zeggen dat alles hier met voeten wordt getreden.'

Volgens Ludwig is in november de heer A. Zomers als interim manager aangetrokken en probeert deze man in enkele weken het bedrijf op de schop te nemen.

Ludwig laat het er niet bij zitten. In eerste instantie staat ze nu de leden individueel bij om met juridische ondersteuning de gevolgen zoveel mogelijk op te vangen.