'Jenneke van Veen-verbeterprijs'

10/12/2010 11:16

ActiZ

'Jenneke van Veen-verbeterprijs' voor stimulering van verbeteringen in de zorg

Jenneke van Veen, IGZ hoofdinspecteur chronische en langdurende zorg en voorzitter van de stuurgroepen Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg in de VV? en in de gehandicaptenzorg, gaat met pensioen. De overige stuurgroepleden hebben als blijk van waardering voor haar inzet, de 'Jenneke van Veen-verbeterprijs' in het leven geroepen.

De 'Jenneke van Veen-verbeterprijs' zal vanaf volgend jaar worden uitgereikt aan zorgorganisaties ter stimulering van verbeteringen in de zorg. De prijs is naar Jenneke vernoemd vanwege haar jarenlange inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Jaarlijkse prijs

De 'Jenneke van Veen-verbeterprijs' wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan een zorgorganisatie die heeft gewerkt aan verbeteringen. In 2011 zal de prijs gaan naar een instelling in de ouderenzorg en in 2012 naar een instelling in de gehandicaptenzorg. Daarna zal jaarlijks om het jaar een ouderenzorg- of gehandicaptenzorginstelling de prijs ontvangen. Instellingen, professionals en/of cliëntenraden kunnen zich aanmelden als zij vinden dat zij een bijzondere verbetering tot stand hebben gebracht. De aanmeldingen worden door een jury beoordeeld en de winnende organisatie krijgt een kunstobject en een eervolle vermelding.

Juryvoorzitter

De stuurgroepleden van de betrokken organisaties in de VV? (verpleging, verzorging en thuiszorg) en gehandicaptenzorg (waaronder LOC, Platform VG, VGN, V?, Verenso, ZN, CG Raad en ActiZ) hebben Jenneke van Veen tevens benoemd tot juryvoorzitter van de naar haar vernoemde prijs. Zo gaat haar betrokkenheid en expertise op het gebied van kwaliteitsverbeteringen niet verloren. Bij de eerste uitreiking, die van dit jaar, is een uitzondering gemaakt. De jury is zonder Jenneke al bij elkaar geweest en heeft besloten dat de verbeterprijs 2010, niet naar een zorgorganisatie, maar naar Jenneke van Veen zelf gaat. Dit als dank voor het werk dat zij namens de stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg heeft verzet in de VV? en gehandicaptenzorg. Namens alle stuurgroepleden en organisaties die bij de prijs zijn betrokken: proficiat met de welverdiende prijs.

LOC Zeggenschap in Zorg ; Platform VG; VGN; V? Verenzo; ZN; ActiZ; CG Raad