Gemeente Alkmaar


Grote brand transportbandenfabriek Industrieterrein Oudorp

Voor informatie bellen naar 14 072

Bij een transportbandenfabriek Derco op Industrieterrein Oudorp woedt sinds 07:00 vanmorgen een grote brand. Door de brand is enorme rookontwikkeling ontstaan waarbij mogelijk gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen.

Meest gestelde vragen >>

12.10 uur: Nieuwe Schermerweg is volledig afgesloten.

12.00 uur: De seniorenwoningen Plutostraat en Strandwal worden uit voorzorg WEL ontruimd. Opvanglocatie sporthal De Hoornse Vaart.

12.00 uur: Mogelijke oorzaak brand: een defect aan een machine.

11.50 uur: De schoolleiding Prinsenhof/ Rein Abrahamse School ontruimt scholen op eigen initiatief. De kinderen gaan naar sporthal De Hoornse Vaart.

11.40 uur: De seniorenwoningen Plutostraat en Strandwal worden niet ontruimd.

11.35 uur: Nablussen start om 12.15. Hierbij wordt rookontwikkeling verwacht. Rookoverlast tot zeker 15.00 uur. Dit is niet schadelijk. Het luchtalarm gaat nog een keer af. Ramen en deuren in de Oudorperpolder en Stad van de Zon gesloten houden.

11.30 uur: Brand is onder controle, maar nog niet brandmeester.

11.15 uur: Er zit geen asbest in het brandende pand.

11.15 uur: Ook in Stad van de Zon (Heerhugowaard) preventief ramen en deuren sluiten.

11.05 uur: De seniorenwoningen Plutostraat en Strandwal worden ontruimd. Er is een te hoog koolmonoxide gehalte gemeten. Bij de scholen is hiervan geen sprake.

10.50 uur: Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. Zes tot acht bedrijfspanden Edisonweg en Alex. Flemingstraat zijn ontruimd in verband met de rookontwikkeling.

10.45 uur: De oorzaak naar de brand wordt nu onderzocht.

10.40 uur: Op de Prinsenhof/ Rein Abrahamse School zijn een aantal kinderen onwel geworden. Zij hebben onder andere last van prikkende ogen, buikpijn en misselijkheid. De andere scholen zijn gebeld om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Op dit moment wordt gemeten, maar er zijn nog geen schadelijke stoffen geconstateerd

10.25 uur: Acht kinderen van school Prinsenhof zijn onwel geworden. School Prinsenhof en de naastgelegen Rein Abrahamseschool zijn ontruimd.

10.20 uur: Op dit moment wordt er gemeten of er schadelijke stoffen vrijkomen bij de brand. Preventief ramen en deuren sluiten.

9.55 uur: Brand is niet overgeslagen naar naastgelegen pand.


---

----------------------------

Ramen en deuren sluiten
In Oudorperpolder is het advies om preventief ramen en deuren te sluiten en de radio of televisie af te stemmen op RTV Noord Holland.

Niet het gebied betreden
Mensen worden verzocht om niet te gaan kijken bij de brand. Om de brandweer en politie optimaal hun werk te laten doen.

Meer informatie
Alle informatie over de brand is te vinden op deze website. De website van gemeente Alkmaar wordt elk half uur bijgewerkt. Meer informatie kunt u ook volgen via Twitter: http://twitter.com/gemeentealkmaar.

U kunt contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 072.