Politie Rotterdam RijnmondPolitie 'reconstrueert' jaar na dato schot op 8-jarig jongetje

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 10-12-2010 13:01

Een onderzoeksteam van de politie Rotterdam-Rijnmond gaat vrijdagavond op de Spiegelnisserkade in Crooswijk opnieuw proberen te achterhalen wie er een jaar geleden op een 8-jarig jongetje schoot. Voor de beperkte 'reconstructie' maakt de politie gebruik van een levengrote pop en een 3D-reconstructie van het hoofd van het jongetje.

Het jongetje speelde vorig jaar op 11 december met twee vriendjes buiten toen hij plotseling pijn aan zijn hoofd voelde. Hij bleek gewond aan zijn slaap. In het ziekenhuis constateerden artsen dat hij was beschoten en dat er een projectiel in zijn hoofd zat. Dat kon er niet uitgehaald worden, maar gelukkig is het jongetje inmiddels goed hersteld.
Eerder onderzoek en getuigenoproepen, onder andere via Opsporing Verzocht, hebben helaas niet geleid tot de schutter. Overigens wordt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, nog steeds gevraagd zich te melden.

De Forensische Opsporing heeft nu met behulp van een 3D-scan een afbeelding van het hoofd van het jongetje gemaakt, inclusief het projectiel. Vrijdagavond gaat de politie proberen met de pop en een laser te bepalen waarvandaan er werd geschoten. Dat moet in het donker, en het onderzoek ter plaatse begint dan ook om 17.00 uur.

De resultaten van het onderzoek worden pas later verwacht. Politie en OM hopen met het onderzoek alsnog de verdachte van dit ernstige feit te kunnen aanhouden.