Sanoma Uitgevers


Vijf Mercurs voor Sanoma

---

10.12.10

Hilmar Mulder van Grazia is gisteren op het jaarlijkse Tijdschriftengala uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar 2010. Sportblad Helden van Frits en Barbara Barend - ook uit de stal van Sanoma Uitgevers won de Mercur voor de beste lancering.

De jury roemt Hilmar Mulder vanwege haar talent om het blad te profileren en om de sterke online ontwikkelingen bij Grazia. "Hilmar Mulder brengt Grazia echt naar buiten. Naast haar passie voor print, omarmt de powervrouw ook online ontwikkelingen en sociale media én zet zij extensies en events in voor dat ene hogere doel: het Graziagevoel, stelt de jury.

Hilmar Mulder:"Yihaaaaaaaaa Hoofdredacteur van het jaar met dank aan het fantastische Grazia team. Een hoofdredacteur is net zo goed als haar team!

Net bij Sanoma
En in dezelfde week dat Sanoma en sportmagazine Helden besloten samen te gaan, ging de Mercur voor de Lancering van het Jaar naar dit succesvolle tijdschrift van Frits en Barbara Barend. "Helden kan zich goed in topsporters verplaatsen en is een knap één-tweetje tussen human interest en sport, met mooie fotografie. Het magazine maakt in het eerste jaar meteen winst en dat is een prestatie van formaat, zo oordeelt de vakjury.

Nóg drie Mercurs

Truckstar - Marketingactie van het Jaar
Truckstar Truckstar Festival
"Truckstar organiseert jaarlijks het Truckstar Festival, het grootste transportevenement van Europa. De marketingactie om postbodes om te scholen tot vrachtwagenchauffeur wekt sympathie door solidair te zijn met een beroepsgroep in de knel. Een doordachte marketingactie waarmee Truckstar veel free publicity scoorde en alom lof oogstte. Mooie vondst, die inspeelt op de actualiteit. Origineel, sympathiek en solidair, aldus de jury.
Libelle - Tijdschriftcover van het Jaar
Libelle - Modemaand: 4 weken wekelijks 4 verschillende covers De verschillende covers werden als heuse collectors items gepresenteerd. Libelle wil haar lezeres voortdurend verrassen. Met 16 covers in 4 weken, elk met een eigen gezicht, heeft Libelle haar nek uitgestoken." De vakjury beloont die durf.

NUsport - Innovatie van het jaar
NUsport - Combinatie print, online, mobiel
De jury over NUsport: "Deze unieke operatie is inhoudelijk wonderwel geslaagd: van twee merken met een subtoppositie naar één toonaangevend sportnieuwsmerk is een felicitatie waard.
Uitgever Jan Paul de Wildt noemt de prijs "een beloning voor een prachtig lanceringsjaar."
Volgens hoofdredacteur Richard Plugge heeft NUsport "de blauwdruk voor de redactie van de toekomst neergezet. Alleen dankzij de flexibiliteit van een echt multimediale redactie kan dit slagen."

De Mercur voor Tijdschrift van het Jaar ging naar Glamour en Vrij Nederland won de oeuvreprijs van 2010. De Mercurs werden toegekend door een vakjury met daarin o.a. tijdschriftenprofessionals Auke Visser, Theo Bouwman en Inez van Oord.