Deltion College


nieuws

10-12-10

Studenten Animatie & Audiovisuele Vormgeving winnen RVU Mediaprijs 2010

Christiaan Bakker en Aron Fels, tweedejaars studenten aan de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving van het Deltion College, hebben met hun 3d animatiefilm de RVU Mediaprijs 2010 en 750 euro in de wacht gesleept. De RVU Mediaprijs is een gerenommeerde prijs voor beginnende talenten in de audiovisuele sector. De prijsuitreiking vond donderdag 9 december jl. in het Filmtheater te Hilversum plaats.

RVU Mediaprijs
Dit jaar hadden ruim vijftig studenten van onder mee Kunstacademies en Audiovisuele opleidingen een filmpje van minimaal 30 seconden tot maximaal een minuut ingestuurd. Van deze vijftig inzendingen zijn dertien filmpjes geselecteerd, die getoond werden tijdens de prijsuitreiking. Onder de genomineerde filmpjes zat ook het filmpje van Christiaan en Aron. Christiaan en Aron hebben een filmpje gemaakt met als centrale thema `Alles anders'. Opdracht was een kernachtige en humoristische wisebit maken, met als doel mensen aan het denken te zetten. De film start met een flits in het verleden. Vervolgens wordt er een shot van miljoenen jaren later getoond, waarbij de hoofdrolspelers zich begeven in een moderne wereld met de nieuwste technologieën. Het winnende filmpje staat op
http://zine.ntr.nl/search/19410

Opleiding Animatie
De opleiding Animatie & Audiovisuele Vormgeving wordt aangeboden door de afdeling Interactieve Mediavormgeving van het Deltion College. Bij deze opleiding staat de praktijk centraal. Het meedoen aan de RVU mediaprijs vormde afgelopen jaar één van de praktijkopdrachten. Er hebben in totaal twintig studenten van de opleiding Animatie en Audiovisuele Vormgeving aan de RVU Mediaprijs meegedaan. Vier van de twintig studenten waren genomineerd uit vijftig inzendingen voor de RVU Mediaprijs 2010.

---