CNV Vakmensen


CNV Vakmensen sluit akkoord met Abbott Weesp over sociaal plan

10 december 2010
CNV Vakmensen is erin geslaagd om met de directie van chemiebedrijf Abbott in Weesp een principeakkoord te bereiken over een sociaal plan. Een belangrijke aanvulling hierop is de toezegging van de directie om de dekkingsgraad van het pensioenfonds aan te vullen tot honderd procent.

Het sociaal plan geldt van 1 januari 2011 tot en met 30 juni 2013. Het bevat, naast nog een aantal andere afspraken, een financiële vergoeding op basis van de oude kantonrechterformule met een correctiefactor van
1,2. Ook krijgen de aangezegde werknemers een extra vergoeding van drie maandsalarissen. Een werknemer die vrijwillig plaatsmaakt voor een collega krijgt een vergoeding van maximaal twee jaarsalarissen. Gedurende negen maanden is er recht op outplacementbegeleiding met behulp van een bedrag van maximaal EUR 3.000,- per werknemer. Werknemers die een eigen bedrijf willen beginnen en geen gebruikmaken van het outplacement krijgen (na het overleggen van een solide business plan) een extra vergoeding van EUR 5.000,-.

Onderhandelaar Henk Jongsma van CNV Vakmensen is tevreden met dit resultaat. "Het akkoord bevat op veel onderdelen afspraken die de toets der kritiek zeker kunnen doorstaan", zegt hij. "Ik ga dit met een positief advies aan onze leden voorleggen."