Gemeente Eindhoven

Kwekerijen ontmanteld, coffeeshop overschrijdt handelsvoorraad Drie hennepkwekerijen in woningen en een coffeeshop met een te grote handelsvoorraad. Dat was de opbrengst van de controle van het BITE hennepteam (bestaande uit de geemeente, politie en Endinet) woensdag 8 december. In totaal werden 659 hennepplanten en 3300 gram softdrugs in beslag genomen.

In de ochtend is een coffeeshop aan de Bosboomstraat gecontroleerd. Hier werd een overschrijding van de maximale handelsvoorraad aangetroffen. In totaal bleek er ongeveer 3800 gram softdrugs aanwezig, waar 500 gram het toegestane maximum is. De extra hoeveelheid is door politie in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt verbaal opgemaakt. Ook wordt er bestuursrechtelijk opgetreden.

Daarnaast zijn bij drie kwekerijen 659 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd:

Pand 1: Rodenburgweg, woning: kwekerij was reeds niet meer in gebruik. Vermoedelijke capaciteit van 200-300 planten.

Pand 2: Grasmus, woning: kwekerij met 355 hennepplanten.

Pand 3: Geer, woning: kwekerij met 304 hennepplanten.

Door de politie zijn drie verdachten aangehouden. Op de Grasmus een 32-jarige man uit Eindhoven, op Geer een 22-jarige vrouw uit Son en een 21-jarige man uit Eindhoven. Op alle adressen werd gefraudeerd met de elektriciteit. Endinet heeft hier de stroom afgesloten en van alle adressen zijn de elektriciteitsmeters meegenomen voor onderzoek.

In de laatste kwekerij was ook een lekkage vanuit de kwekerij in de meterkast, wat leidde tot een zeer gevaarlijke situatie. De kosten van de ruiming worden verhaald op de eigenaar van de kwekerij.