Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

NMagazine over vervoer

10-12-2010

Het jongste nummer van NMagazine gaat over vervoer. Het laat zien dat de NMa niet alleen een kartelwaakhond is, maar dat zij ook als regulerende instantie een specifieke rol op de vervoersmarkt vervult.

U leest wat de visie van de NMa is op de vervoersmarkten. Tal van marktpartijen komen aan het woord. Zo gaan ans-Willem Vroon van spoorvervoerder DB Schenker en Pieter Kraaijeveld van ProRail met elkaar in gesprek over gebruiksvergoedingen en de capaciteitsplanning op het spoor.

Erik van Dijk van de Nederlandse Loodsencorporatie vindt dat de aard van het toezicht van de NMa structureel moet veranderen. Bruno Bruins van Connexxion vindt dat de NS van twee walletjes eet. Guillaume Burghouwt van SEO Economisch Onderzoek komt aan het woord over de prijsvechters op de Europese luchtvaartmarkt.

Advocaten Martijn van Maanen en Pierre Bos van BarentsKrans geven achtergrondinformatie over de civiele claim die zij aan het voorbeiden zijn tegen Air France-KLM namens CFI. 'De zaak is aan het rollen gebracht doordat Lufthansa in Amerika alles heeft opgebiedt en om clementie heeft gevraagd'.

En Emile Jutten van NS en Kees Rotteveel van ROVER geven hun mening over de internationale concurrentie op het spoor.

Meer informatie
NMagazine nr 4 - 2010 special vervoer (pdf)