Strukton


Strukton bereikt akkoord met Stad Gent inzake exploitatie ICC Congrescentrum

10 | 12 | 2010

UTRECHT, 10 december 2010 - Strukton stopt met de exploitatie van het International Convention Center (ICC) in Gent. Hiertoe hebben Strukton en de AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent op 1 december 2010 een overeenkomst getekend. Delen van de overeenkomst moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Gent. Afronding wordt verwacht op 24 december 2010.

Sinds 1998 vervulde Strukton de exploitatiefunctie van het congrescentrum in het kader van een publiek-private samenwerking met de Stad Gent. Dit gebeurde op basis van een concessieovereenkomst.

De beëindiging van deze werkzaamheden in België past in de strategie van Strukton om zich voor wat betreft bouw- en exploitatieactiviteiten te concentreren op Nederland. Strukton blijft internationaal actief op het gebied van rail, in België neemt het een vooraanstaande positie in.

De Stad Gent wenst het Citadelpark in Gent te herontwikkelen en heeft in dit kader een nieuwe overeenkomst gesloten met exploitatiemaatschappij Sorest B (dochtervennootschap van cateraar Gourmet Invent). Strukton heeft haar lopende exploitatieactiviteiten aan Sorest B overgedragen.

Strukton Groep