Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Sportpark feestelijk geopend

---

Bijlmer Sportpark feestelijk geopend

10 december 2010

Op donderdag 9 december opende Emile Jaensch, portefeuillehouder Sport en Recreatie, het Bijlmer Sportpark, centraal gelegen in het Bijlmerpark, in het hart van Stadsdeel Zuidoost.

De opening vond plaats met een indrukwekkende vuurwerkshow op de tonen van een brassband. Met het Bijlmer Sportpark is een goed bereikbare voorziening gecreëerd waardoor bewoners van Amsterdam Zuidoost niet meer naar de rand van het stadsdeel of naar een andere gemeente hoeven om te sporten.

Sportfaciliteiten

Het nieuwe Bijlmer Sportpark biedt diverse sportfaciliteiten: drie kunstgras voetbalvelden, een cricketpitch en -veld, een verenigingsgebouw én 80 parkeerplaatsen. In de loop van 2011 komt daar ook een professionele atletiekbaan van 400 meter bij, met daarbinnen een veld voor uiteenlopende sporten en spellen.

Parkeren op het dak

Het verenigingsgebouw is gebouwd langs de Karspeldreef en biedt ruimte aan acht kleedkamers, horeca- en kantoorruimte én ruimte voor kinderopvang en naschoolse opvang. Hierdoor heeft het gebouw meer weg van een multifunctionele sportaccommodatie. Bijzonder aan de accommodatie, een ontwerp van DaF-architecten, is dat op het dak van het gebouw 80 parkeerplaatsen zijn wat weer ruimtebesparend is voor de omgeving.

Sportpark nieuwe stijl

Het Bijlmer Sportpark is een sportpark `nieuwe stijl'. Dit betekent dat het sportpark intensief wordt gebruikt en alle bespelers gezamenlijk gebruik maken van de sportvelden en het verenigingsgebouw. Als de vaste bespelers de velden niet gebruiken, dan sporten er leerlingen van scholen uit voortgezet onderwijs en kunnen bedrijven gebruik maken van de velden voor sportactiviteiten. Hierdoor worden de velden optimaal benut. Bovendien zorgen de kinderen van kinderdagverblijf Joesboef voor de nodige reuring en raken zij op jonge leeftijd vertrouwd met sport.

Bijzonder kunsthek

"Het Bijlmer Sportpark wordt omheind door een 1200 meter lang kunsthek dat eruit ziet als een witte strook kant. Ontwerpbureau Demarkersvan hebben in het hekwerk 80 patronen verwerkt die de veelkleurigheid van Zuidoost verbeelden. Het gevlochten kunsthek is gemaakt door zo'n 60 medewerkers van een fabriek in India, die Demarkersvan hebben opgericht. In 2009 ontvingen zij de Toon van Tuijl Design prijs voor het hek.

Meer weten over het Bijlmer Sportpark? Klik hier.

.

.

.

.


---