Academisch ziekenhuis Maastricht

Henny C. Dirven prijs voor Maaike de Boer Publicatiedatum: 10-12-2010 Bron: stafdienst Communicatie Auteur: stafdienst Communicatie Datum: 10-12-2010

Drs. Maaike de Boer-Grijzen krijgt de Henny C. Dirven Cure prijs 2010 voor haar in Maastricht uitgevoerde onderzoek naar de betekenis van micrometastasen in (schildwacht)lymfeklieren van patiënten met borstkanker.

De Boer-Grijzen werd door vice-voorzitter prof. dr. Martin Paul van het Maastricht UMC+ voorgedragen op advies van prof. dr. Vivianne Tjan-Heijnen. De jury koos het onderzoek (MIRROR) van De Boer uit zes inzendingen. MIRROR staat voor Micrometastases and Isolated tumour cells: Relevant and Robust Or Rubbish? De prijs wordt maandag 20 december om 14.00 uur uitgereikt in de Akenzaal aan de Universiteitssingel. De Henny C. Dirven Cure prijs is een aanmoedingsprijs voor jonge wetenschappers die zich bezighouden met borstkankeronderzoek. De prijs is in 1993 ingesteld door de Henny C. Dirven Stichting, en is vernoemd naar een patiënte die in 1989 is overleden aan de gevolgen van borstkanker.