Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 10 december 2010

Kwaliteitscertificaat internationalisering voor masters Rechten

Gepubliceerd op 10 december 2010

De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft drie masteropleidingen van Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) het `bijzonder kenmerk internationalisering' toegewezen. Het gaat om International and European Law, European Private Law en International Criminal Law (het joint programme met Columbia Law School, New York).

In juli van dit jaar namen twaalf instellingen met 21 opleidingen in Nederland en België deel aan een pilot `internationalisering' van de NVAO inzake de kwaliteit en mate van internationalisering. Van de UvA meldde zich de Faculteit der Rechtsgeleerdheid met drie masters aan. Bij de beoordeling keek de NVAO naar zes verschillende standaarden: visie of beleid inzake internationalisering, leerdoelen, onderwijs en studie, staf, diensten en studenten. De beoordeling werd gemaakt aan de hand van een daartoe opgemaakt rapport en een visitatie door een onafhankelijk, door de NVAO ingesteld panel.

De NVAO betrok de internationalisering doorgaans al in de accreditatie van opleidingen. Nieuw bij dit bijzonder kenmerk is dat de opleiding zich dient te onderscheiden op het gebied van internationalisering, dat het ambitieniveau hoog ligt, en dat er een expliciete visie op internationalisering wordt gevraagd. De toekenning van het 'bijzondere kenmerk internationalisering' bevestigt dat de faculteit Rechtsgeleerdheid van de UvA haar internationale profiel ook in het masteronderwijs op hoog niveau weet waar te maken.

Over de NVAO

De NVAO waarborgt de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Hiertoe beoordeelt de organisatie opleidingen, verleent het keurmerken en draagt het bij aan de bevordering van deze kwaliteit.