Politie Gelderland-Zuid

Verkeershandhavingsteam let ook op fietsers

Zichtbaarheid in winterse omstandigheden extra belangrijk

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 10-12-2010 o Sinds de start van de landelijke verkeersveiligheidscampagne 'Val op' begin november letten de politiemensen van team Verkeershandhaving ook op de zichtbaarheid van fietsers. Dagelijks nemen zij dit aandachtspunt door de hele regio van de politie Gelderland-Zuid mee in hun surveillances. Tot nu toe deelde het team 119 bekeuringen uit aan fietsers zonder (deugdelijke) verlichting.

De controles vinden voornamelijk laat in de middag en begin van de avond plaats. De agenten houden hun controles vooral rondom centrumgebieden van de diverse steden en dorpen.

Fietsers kwetsbaar met gladheid
Zijn er sinds de aftrap van de campagne in totaal 119 bonnen uitgedeeld, de piek lag duidelijk in de afgelopen dagen. Vanaf 1 tot en met 8 december werden 53 fietsers bekeurd. Gezien het echt winterse weer en vaak slechte zicht vond het team een goede zichtbaarheid juist in deze omstandigheden extra belangrijk. Wetend dat er door het gladde wegdek een langere remweg nodig is. Op het moment dat je als fietser dan (te) laat wordt opgemerkt, kan dat tot vervelende situaties leiden.

Thuiskomertjes
De politie geeft, zolang er nog ledlampjes voorradig zijn, waar mogelijk bekeurde fietsers samen met de bon ook een lampje mee. Deze ludieke actie, voor de Gelderse korpsen mogelijk gemaakt door ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland), ondersteunt dat de fietsers daarna in elk geval goed zichtbaar naar huis komen. (08)

Laatst gewijzigd 10-12-2010 10:52 | © Regio Gelderland-Zuid |