Politie Groningen

Verdachte zaak Hoogezand langer vast

Hoogezand, 10-12-2010 o De 46-jarige verdachte uit Hoogezand die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 42-jarige vrouw uit Hoogezand blijft vastzitten. De rechter-commissaris heeft de verdachte vrijdag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Beperkingen

De verdachte zit in beperkingen vanwege het onderzoeksbelang. Dit betekent dat de advocaat van de verdachte en de politie op dit moment geen nadere informatie kunnen en mogen geven over de stand van zaken in het onderzoek. Ook over de verklaringen van de verdachte en de uitslag van de sectie kan daarom niets gezegd worden.

Politieonderzoek

Het Team Grootschalig Opsporen (TGO) gaat onverminderd door met het onderzoek naar de dood van de 42-jarige vrouw. Zowel sporen als verklaringen van betrokkenen worden naast elkaar gelegd om een beeld te krijgen van wat er gebeurd is. De 42-jarige bewoonster van een appartementencomplex aan het Rembrandtplein in Hoogezand werd dinsdag 7 december rond het middaguur levenloos aangetroffen in het complex. Een man meldde telefonisch bij de politie dat daar iets ergs was gebeurd. De politie startte direct een onderzoek. Enkele uren later meldde de verdachte zich bij het politiebureau aan de Rademarkt. De man werd aangehouden en hij is ingesloten voor onderzoek. De verdachte is de ex-partner van het slachtoffer.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie Groningen.

Gerelateerde politieberichten

* Vrouw door misdrijf om het leven gekomen 7 december 2010
* TGO na aantreffen dode vrouw in Hoogezand 9 december 2010