Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-12-2010

Bredanaar aangehouden voor meineed bij rechtbank

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag bij de rechtbank op de Sluissingel een 45-jarige man uit Breda gearresteerd wegens meineed. De man moest getuigen in een zaak waar een vriend van hem als verdachte voor de rechter moest verschijnen. Hij legde een valse verklaring af, namelijk dat hij achter het stuur zat van de auto waarmee zijn vriend op iemand zou zijn ingereden, terwijl dit niet het geval was. De verdachte werd op heterdaad aangehouden in de rechtbank en is
overgebracht naar het politiebureau. Later op de avond werd hij in vrijheid gesteld. Hij verklaarde zich niet te hebben gerealiseerd dat 'een geintje' zulke grote gevolgen zou hebben. Hij zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn actie.

Politie onderzoekt vijf woninginbraken in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: De politie stelt een onderzoek in naar vijf woninginbraken donderdagmiddag- en avond in Prinsbeek. Het gaat om woningen aan de Bochtakker, Spieakker, Domeinakker, Zuidlaan en Beeksestraat. In niet alle gevallen is buit gemaakt. Bij sommige woningen kwamen de inbrekers via het dakraam naar binnen. Agenten hebben aangiften opgenomen, een buurtonderzoek ingesteld en een Mail Alert gestuurd. Inwoners van Prinsenbeek worden gevraagd nog meer dan voorheen hun ogen en oren open te houden. In geval van directe onraad kan altijd met 112 gebeld worden.

Politie houdt grote alcoholcontrole: elf bestuurders aangehouden

BREDA: Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) hebben donderdagavond en vrijdagmorgen op twee locaties een grote
alcoholcontrole gehouden. Ze begonnen tussen 21.00 en 23.30 uur op de Rijsbergseweg te Breda. Hierbij moesten 215 bestuurders een blaastest afleggen, drie van hen werden aangehouden. Op de Claudius Prinsenlaan werden tussen 00.00 en 04.00 uur acht automobilisten aangehouden. Drie van hen hadden zoveel gedronken dat ze direct hun rijbewijs moesten inleveren. Op deze locatie werden 124 bestuurders gecontroleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 10-12-2010 14:22 | © Regio Midden en West Brabant |