Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 10-12-2010

Politie grijpt woninginbreker in de kraag

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gisteravond een 23-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Rond 18.30 uur ontving de politie de melding dat in een woning aan de Heistraat ingebroken zou worden. Twee vermoedelijke daders zouden zich verdacht ophouden bij de woning waar op dat moment niemand thuis was. De politie stelde een onderzoek in en trof in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij de woning bleek de voordeur geforceerd te zijn. De man is opgepakt. Een onderzoek naar de tweede verdachte resulteerde niet in een aanhouding. In de directe omgeving is een breekijzer aangetroffen. De politie onderzoekt het op sporen.

Politie arresteert Pool met teveel 'rest' alcohol

RAAMSDONK - De politie heeft vanmorgen om 11.00 uur op de Rijksweg de A59 een 28-jarige Poolse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een controle wees een indicatieve blaastest op straat uit dat de automobilist onder invloed verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 'nog' 370 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde de man gisteravond 22.30 uur voor het laatst alcohol te hebben gedronken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Georgiër aangehouden voor diefstal / heling vervoersbewijzen

GILZE - De politie heeft gistermiddag in een lijnbus op de Lange Wagenstraat een 36-jarige Georgiër aangehouden voor diefstal cq. heling van vervoersbewijzen. Hij legde op het bureau een ontkennende
verklaring af.

De politie werd gistermiddag rond 12.30 uur door een buschauffeur geïnformeerd dat er een passagier in zijn bus verbleef met een vermoedelijk gestolen vervoersbewijs. Agenten namen poolshoogte en spraken de man in de bus bij een halte aan. In zijn kleding had hij meerdere blanco vervoersbewijzen. Onderzoek wees uit dat de kaartjes afgelopen week weggenomen zijn, samen met een geldlade en geld. De politie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert man na aantreffen hasj en munitie

VEEN - De politie heeft gisterochtend een 49-jarige man uit Heesch aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Wapen- en Opiumwet. De man is in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie nam poolshoogte bij een bedrijf in Veen nadat medewerkers van de FIOD melding maakte van het aantreffen van verdachte goederen. Agenten troffen in het pand vermoedelijk hasj en munitie aan. De goederen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

Medewerker opgepakt voor verduistering in dienstbetrekking

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft gisterochtend een 25-jarige man uit Oudewater aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. Een leidinggevende van een bedrijf aan de Karperweg deed aangifte. De verdachte legde een bekennende verklaring af.

Het bedrijf zocht contact met de politie nadat de 25-jarige medewerker (vrachtwagenchauffeur) op heterdaad betrapt was op het verduisteren van een aantal pallets. Het bedrijf merkte een tekort aan pallets en ondernam stappen. Informatie wees uit dat de verdachte mogelijk verantwoordelijk was. Tijdens het onderzoek dat volgde werd hij betrapt tijdens het afleveren van pallets bij een ander bedrijf.

Huisverbod na mishandeling echtgenote

RIJEN - De politie heeft namens de burgemeester een huisverbod uitgereikt aan een 36-jarige man uit Rijen. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De man kreeg gisterochtend in de woning een woordenwisseling met zijn 36-jarige vrouw. De woordenwisseling mondde uit in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg hij haar in haar gezicht. Het slachtoffer liep daarbij een mogelijk neusfractuur en een verwonding in haar gezicht op. Ze heeft zich onder medische behandeling laten stellen.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk verbod verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-12-2010 15:57 | © Regio Midden en West Brabant |