Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 10-12-2010

Politie voorkomt overval

TILBURG - Met de aanhouding van een 23-jarige Tilburger heeft de politie het vermoeden een overval te hebben voorkomen. Agenten in burger zagen tegen 21.00 uur in de Diepenstraat de Tilburger lopen. De man gedroeg zich vreemd. Geüniformeerde hierop verzocht hem te controleren. Tijdens het gesprek wat volgde bekende hij in het bezit te zijn van een balletjespistool. De Tilburger droeg het wapen in zijn sok. Daarnaast had hij een bivakmuts op zak. De 23-jarige is direct aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet.

Politie arresteert vier stappers in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichtten vier arrestaties. Een 29-jarige man uit Tilburg vond het nodig agenten te beledigen. Twee mannen uit Hilvarenbeek van 18 en 20 jaar mochten mee naar het bureau voor het niet voldoen aan bevel of vordering en baldadig gedrag. Het tweetal vond het nodig terrasmeubilair mee te nemen van een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein. Een 21-jarige dorpsgenoot is aangehouden nadat hij een portier van een
horecagelegenheid aan de Heuvel woordelijk met de dood bedreigde.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen rond 05.30 uur, op de Rueckertbaan een 38-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Tijdens een
routinecontrole bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 470 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt overval op Wereldwinkel in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: Een onbekende man heeft vrijdagmorgen kort na 10.00 uur een gewapende overval gepleegd op de Wereldwinkel aan de Gelderstraat. De man stapte binnen, bedreigde twee medewerksters met een mes en eiste geld. Hij vertrok met een geldbedrag lopend in de richting van Esbeek. Direct na de overval stuurde de politie een SMS-Alert met het verzoek aan getuigen zich te melden op 0900-8844. De dader is een blanke man die een zwarte jas en een zwarte muts droeg.

Politie pakt tweetal op voor winkeldiefstal

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag op de Moersedreef twee mannen van 27 en 31 jaar, beiden uit Tilburg opgepakt voor winkeldiefstal. Een medewerker van een supermarkt aan de Heyhoefpromenade zag op camera dat het duo in de winkel cosmeticaproducten in hun zakken stopten. Nadat ze de winkel verlaten hadden stapten beiden in een gereedstaande
personenauto. De politie werd geïnformeerd die beide heren aantrof op de Moersedreef. In de auto troffen de agenten de producten aan.

Duo mishandelt stadsgenoot

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.30 uur, bij een eettent op het Piusplein twee jongens van 16 en 17 jaar uit Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging. Surveillerende agenten zagen dat de jongens een andere jongen mishandelde. Hij werd geslagen in onder andere zijn gezicht. De agenten grepen in en vatten het duo in de kraag. Het slachtoffer, een 17-jarige stadsgenoot deed aangifte. Hij vertelde dat de jongens, die hij niet kende, zonder aanleiding hem duwden en sloegen.

Dode Eindhovenaar (Esbeek) bij Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

ESBEEK - De opsporingsprogramma's Bureau Brabant (Omroep Brabant) en Opsporing Verzocht (Avro) besteden volgende week aandacht aan de Esbeekse zaak. Op maandag 22 november jl. trof de politie in de Esbeekse bossen, in een uitgebrande auto het dode lichaam aan van een 42-jarige Eindhovenaar. Hij was door vuurwapengeweld om het leven gebracht. Tijdens beide uitzendingen worden beelden getoond en de kijkers om tips gevraagd. Ook wordt bij bureau Brabant aandacht besteedt aan een mishandeling van 07 november jl. waarbij een Tilburger gewond raakte. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 13 december 2010 om 18.52 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 14 december 2010 om 15.52 uur.

Tilburg
Een avond stappen van een bewoner uit Tilburg, eindigt in het
ziekenhuis. De man gaat op 7 november uit en is op weg naar het centrum van Tilburg. Maar daar komt hij niet want onderweg wordt hij door drie mannen belaagd. De drie daders pakken hun slachtoffer meteen vast en beginnen hem flink in elkaar te slaan, waar ze hem maar raken kunnen. Het slachtoffer probeert nog weg te komen, maar dit mislukt. Opnieuw slaan zijn belagers toe. Ze pakken zijn horloge en gaan er dan vandoor. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn bewakingsbeelden.

Esbeek
Op maandag 22 november 2010 rond 13.15 uur kreeg de politie de melding, dat er een auto in brand stond in het bosgebied van de Prins
Hendriklaan in Esbeek. Nadat het vuur geblust was zagen agenten een dode in het voertuig. Inmiddels is bekend, dat het om een 42-jarige inwoner van Eindhoven gaat. Hij was al om het leven gebracht voor de brand in de auto. De politie is op zoek naar getuigen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-12-2010 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |