Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht, 10-12-2010

Man loopt rond met bijl

VEENENDAAL - De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige man uit Ede (Gld) aangehouden die een andere man bedreigde met een bijl.

Een getuige meldde dat op de Corridor rond 12.30 uur een langharige man met een bijl rondliep. De verdachte werd niet aangetroffen, maar bij het bekijken van bewakingsbeelden bleek de verdachte een bekende van de politie te zijn. Hij bleek op de Corridor een 46-jarige man uit Veenendaal te hebben geslagen, die liep licht letsel aan zijn gezicht op. Vermoedelijk heeft de verdachte niet met de bijl geslagen, maar dat wordt nog nader onderzocht. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de verdachte thuis opgehaald en de aangetroffen bijl in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Fietser aangereden

VEENENDAAL Op het fietspad op de Kleine Beer is donderdag om 12.10 uur een fietser geschept door een automobilist.

De ambulance was snel ter plaatse en heeft de fietser, een 55-jarige man uit Veenendaal, voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

De automobilist, een 41-jarige man uit Veenendaal, was op de Kleine Beer linksaf geslagen en had daarbij de over het fietspad rijdende fietser over het hoofd gezien.

Man rijdt onder invloed

DOORN Een agent hield op donderdagavond rond 20.35 uur een 52jarige man uit Driebergen aan die onder invloed reed.

De man viel op omdat hij met alleen stadsverlichting reed. Bij de staande houding rook de agent een sterke alcoholgeur. De man doorstond de blaastest niet en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 685ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220ug/L.

In het politiebureau bleek tevens dat de man nog een openstaande boete van bijna 1500 euro had. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden met te weinig verlichting. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Nadat de verdachte de boete van bijna 1500 euro had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.