Gemeente Almere

Officiële start bouw supermarkt Noorderplassen West

10-12-2010

Op vrijdag 10 december is officieel gestart met de bouw van de supermarkt in Noorderplassen West. Wethouder Ben Scholten (Economische Ontwikkeling) heeft als symbolische start de lichtjes van een 7 meter hoge kerstboom ontstoken. De supermarkt, een Vomar Voordeelmarkt, komt samen met enkele winkels bovenop een parkeergelegenheid. Het complex zal naar verwachting in het voorjaar van 2012 klaar zijn.

Naast enkele winkels (kleinschalige detailhandel) wordt er een horecagelegenheid gerealiseerd, met een terras aan het water. Boven de supermarkt worden 51 appartementen gerealiseerd, rondom een binnentuin. Wethouder Ben Scholten is heel blij voor de bewoners: "Zo krijgen ze niet alleen een supermarkt maar ook een mooie entree voor de wijk".

Boodschappen doen per boot

Noorderplassen West is een waterrijk gebied, daarom is de supermarkt ook bereikbaar met de boot. Aan de achterzijde van het winkelcentrum ligt een steiger aan de Hoge Wetering met 24 ligplaatsen.

Appartementen

Zaterdagochtend 11 december is van 11.00 - 13.00 uur op locatie een verkoopmanifestatie waar geïnteresseerden met de makelaars de mogelijkheden kunnen bekijken. Meer informatie is te vinden op de website www.bovennp.nl.